Kundtjänst: 0370 - 30 78 45 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Cantelepaketet (12 flaskor)

Cantelepaketet (12 flaskor)

2698kr/låda


Om detta vinpaket:

Upptäck vingården Cantele Paketet innehåller 6 olika viner (12 flaskor) hälften rött och häften vitt. De vita vinerna passar både som matviner och som ”mingelviner”. De röda är utmärkta till bland annat grillat!

Kort om vinerna:


Amativo IGT Salento Rosso Fylligt och rejält med mycket frukt och en kryddig, lång eftersmak. Negroamaro IGT Salento Ett fylligt och smakrikt vin med välbalanserad fruktsyra och tanniner. Salice Salentino Riserva DOC Stor, kryddig doft med inslag av körsbär, plommon, svart te och rosmarin Chardonnay Fylligt och smakrikt med lång eftersmak och fin balans. Verdeca Friskt och fruktigt med komplex eftersmak. Fiano Ett friskt vin med smak av citrus, vita vinbär och honung.

I lager

000

2 st Amativo, Kombination av Negroamaro och Primitivo ger ett spännande och elegant resultat
Rubinröd färg. Uttrycksfull doft med inslag av björnbär, skogshallon, torkade fikon, marmelad och vanilj. Fylligt och rejält med mycket frukt och en kryddig, lång eftersmak.
Serveras till rejäla och smakrika rätter på oxe eller lamm.

2st Teresamanara Negroamaro, Negroamaro i sin finaste skrud, fyllig, rejäl och kärv.
Intensiv, rubinröd färg. Stor doft med inslag av körsbär, mogna plommon, mineral och örter. Ett fylligt och kraftfullt vin med fin struktur och rejäla tanniner.
Serveras med fördel till vilt. Ett utmärkt vin även till nöt, lamm eller lagrade hårdostar.

2st Salice Salentino, Apuliens främsta DOC -Salice Salentino.
Rubinröd färg. Stor, kryddig doft med inslag av körsbär, plommon, svart te och rosmarin. Ett fylligt vin med välbalanserade tanniner och fruktsyra.
Serveras med fördel till vilt. Ett utmärkt vin även till nöt, lamm eller lagrade hårdostar.

b>2st Chardonnay Ananas, mango, örter och citrus -en typisk Chardonnay från södern
Ljust gul med grönstick. Blommig, kryddig doft med inslag av citrus, tropisk frukt och örter. Fylligt och smakrikt med lång eftersmak och fin balans.
Utmärkt till skaldjur, matigare sallader eller grillade grönsaker.

2st Verdeca, en av de lokala druvorna i Apulien
Ljust gul med grönstick. Fruktig och örtig doft med inslag av fläder, päron och salvia. Friskt och fruktigt med komplex eftersmak.

Servera till rättrer fisk eller skaldjur. Fungerar även utmärkt som aperitif.

2st Fiano, en aromatisk druva från södern
Ljust gyllengul färg med doft av grapefrukt och sommarblomster. Ett friskt vin med smak av citrus, vita vinbär och honung.
Serveras med fördel till fisk eller till vegetariska rätter.

Mer information

Druva

, , , ,

Land

Passar till

, , , ,

Producent

Vintyp

, ,

Område

UPPTÄCK CANTELE

PRODUCENT:

Cantele

Under efterkrigstiden tömdes nästan södra Italien på folk, alla sökte sig norr ut i jakten på arbete. Gianni Cantele och hans fru, Teresa Manara, däremot förälskade sig i området kring Lecce om gjorde precis tvärt om. De tog sitt pick och pack och flyttade hela familjen till området. Till en början tillverkades bulkvin som såldes till norra Italien, först 1979 producerades det första vinet under familjens namn. Idag äger familjen 50 hektar i området Salento i södra Apulien. 2004 gjorde gården en satsning för minimera inverkan från herbicider och pesticider i vingården, detta var både ur en miljösynpunkt och för att öka kvaliteten på vinerna. Idag används med andra ord bara naturliga bekämpningsmedel, inga kemikalier.

LAND / OMRÅDE:

Italien / Apulien

Apulien är efter Veneto Italiens mest produktiva vinregion. I området, som ligger på landets stövelklack, produceras både röda och vita viner. Rött främst på druvorna Negroamaro och Primitivo, den förstnämnda ger något strävare viner medan Primitivo som är samma druva som Zinfandel står för mjuk och fyllig frukt. De vita vinerna från området är fruktdrivna och torra och görs främst på Char- donnay och/eller Malvasia. Apulien är utöver sin vinproduktion känd för olivolja, regionens bördiga jordbruksmark lämpar sig utmärkt för denna odling. Med havet ständigt närvarande kretsar mycket kring fisket. Det är inte heller helt oväntat att mycket fisk och skaldjur återfinns på tallriken. I södra Apulien, i närheten av staden Lecce, ligger området Salento, det är här familjen Cantele huserar!
.