Kundtjänst: 0370 - 30 78 45 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Les Bancéls 2015

Les Bancéls 2015

1798kr/låda

Säljs i låda om 6 flaskor. 
Ett balanserat och moget vin med härlig frukt och viss kryddighet. Toner av blåbär, körsbär, vitpeppar, örter och med tydlig mineralitet. Ett komplext vin med markerade tanniner.

 

Les Bancéls passar bra till vilt, rött grillat kött och svamprisotto.

KARAKTÄR

60
50
70
 Fyllighet Strävhet Fruktsyra


PASSAR TILL

not_2 Nötlamm Lammvilt Viltost Ost

I lager

000
Serveringstemperatur: 16-18°

Vinifiering:

Lågt uttag och selektering både på vinfältet och i vineriet. Druvorna handplockas och prisad försiktigt. Jäsning och lagring i stålfat.

Jordmån: Skiffer på en nordlig sluttning

Lagring: Öppnas 2018-2022

Mer information

Alkoholhalt

14%

Druva

, ,

Klassificering

Land

Passar till

, ,

Producent

Vintyp

Volym

75 cl

Område

UPPTÄCK Domaine de Cébène

PRODUCENT:
Domaine de Cébène

Vinodlingarna på Domaine de Cebene består av 11 hektar på främst skifferjord och är ekologiskt certifierade. Alla druvor plockas för hand och transporteras i små korgar till det lilla vineriet som ligger insprängt i en kulle. På gården odlas klassiska sydfranska druvor som Syrah, Grenache, Cinsault, Carignan och Mourvedre där den sistnämnda är ganska ovanlig i Faugérs.

LAND / OMRÅDE:
Frankrike / Languedoc

Faugères är en appellation (AOC) i Languedoc som ligger kring runt sju byar och är ett av de äldsta områdena för vinodling i Languedoc. Jordmånen består till stor del av skiffer vilket ger vinerna en typisk mineralitet. Vissa av vinodlingarna, bland annat Domaine de Cebènè, ligger på upp mot 500 meter över havet. Klimatet är ett typiskt medelhavsklimat med milda vintrar och varma torra somrar..