Kundtjänst: 031-713 30 31 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Champagne Brut Millésimé 2009

Champagne Brut Millésimé 2009

1347kr/låda

Säljs i låda om 3 flaskor. 1347kr/ låda, 449kr/ flaska
Blanc de Noir -100 % Pinot Noir, en fyllig årgångschampagne från 2009

Gul färg. Brödig doft med inslag av röda äpplen, mogna päron, rostat bröd, nougat och kex. Fyllig, frisk champagne med lång eftersmak.

Ett utmärkt matvin, främst till fisk och skaldjur.

KARAKTÄR
40
10
80
FyllighetSötmaFruktsyra
PASSAR TILL

Aperitif

Skaldjur

Fisk

Slut i lager

Artikelnr: leg06-09 Kategorier: , , , Tagg:
000
Serveringstemperatur: 10-12°

Vinifiering: Handsorterade druvor från 65-åriga stockar. Fermentation följs av 24 månaders lagring på flaska. Tillverkas enligt Méthode Champenoise.

Jordmån: Kalkhaltigt grus och lera.

Lagring: Öppnas 2017-2025

Mer information

Alkoholhalt

12,5%

Druva

Klassificering

Land

Passar till

, ,

Producent

Restsocker

8 g/l

Vintyp

Volym

75 cl

Område

UPPTÄCK ÉRIC LEGRAND

PRODUCENT: Éric Legrand

Vingården om 18 hektar har Éric ärvt av sin far, såväl som kärleken till regionen och nyfikenheten till vinmakandet. Champagne Legrand drivs idag av Éric och sonen Edouard. Éric beskriver sig själv som en passionerad vinprovare. Att då själv få producera eget vin och dela med sig av detta till likasinnade anser han vara den största lyx livet kan ge. Målet är att med gammal tradition och kunskap tillsammans med nymodig teknologi hela tiden förbättra vinerna, såväl struktur som smak .

LAND / OMRÅDE: Frankrike/ Champagne

Vingården om 18 hektar har Éric ärvt av sin far, såväl som kärleken till regionen och nyfikenheten till vinmakandet. Champagne Legrand drivs idag av Éric och sonen Edouard. Éric beskriver sig själv som en passionerad vinprovare. Att då själv få producera eget vin och dela med sig av detta till likasinnade anser han vara den största lyx livet kan ge. Målet är att med gammal tradition och kunskap tillsammans med nymodig teknologi hela tiden förbättra vinerna, såväl struktur som smak.