Kundtjänst: 0370 - 30 78 45 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Champagne Brut Prestige

Champagne Brut Prestige

1498kr/låda

Säljs i låda om 3 flaskor.
Blanc de Blancs – klassisk, torr och brödig med ton av mogen frukt Ljust gul med grönstick. Frisk doft med inslag av citrus, gröna äpplen, mineral, nougat och kex. Torr, frisk champagne med mycket fruktig smak. Servera till skaldjur eller vit fisk.
KARAKTÄR
30
10
85
FyllighetSötmaFruktsyra
PASSAR TILL
Aperitif Skaldjur Fisk

I lager

Artikelnr: leg05 Kategorier: , , , Tagg:
000
Serveringstemperatur: 10-12°

Vinifiering: Manuellt skördade druvor från 35-åriga stockar. De olika druvsorterna fermenteras separat på ståltank. Malolaktisk fermentation följs av 36 månaders lagring på jästfällningen och därefter 6 månaders slutlagring. Tillverkas enligt Méthode Champenoise.
Jordmån: Kalk och märgel

Lagring: Öppnas 2017-2025.

Mer information

Alkoholhalt

12,5%

Druva

Klassificering

Land

Passar till

, ,

Producent

Restsocker

8 g/l

Vintyp

Volym

75 cl

Område

UPPTÄCK ÉRIC LEGRAND

PRODUCENT: Éric Legrand

Vingården om 18 hektar har Éric ärvt av sin far, såväl som kärleken till regionen och nyfikenheten till vinmakandet. Champagne Legrand drivs idag av Éric och sonen Edouard. Éric beskriver sig själv som en passionerad vinprovare. Att då själv få producera eget vin och dela med sig av detta till likasinnade anser han vara den största lyx livet kan ge. Målet är att med gammal tradition och kunskap tillsammans med nymodig teknologi hela tiden förbättra vinerna, såväl struktur som smak .

LAND / OMRÅDE: Frankrike/ Champagne

Vingården om 18 hektar har Éric ärvt av sin far, såväl som kärleken till regionen och nyfikenheten till vinmakandet. Champagne Legrand drivs idag av Éric och sonen Edouard. Éric beskriver sig själv som en passionerad vinprovare. Att då själv få producera eget vin och dela med sig av detta till likasinnade anser han vara den största lyx livet kan ge. Målet är att med gammal tradition och kunskap tillsammans med nymodig teknologi hela tiden förbättra vinerna, såväl struktur som smak.