Kundtjänst: 031-713 30 31 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Champagne Bulle de Folie

Champagne Bulle de Folie

1317kr/låda

Säljs i låda om 3 flaskor. 1317kr/ låda, 439kr/ flaska
Ekfatslagrad Champagne av 100 procent Chardonnay

Ljust gul färg. Frisk doft med inslag av gula äpplen, persika, nougat och brynt smör. Fyllig Champagne med tydliga fattoner.

Passar till grillad fisk med brynt smör eller till fågel.

KARAKTÄR
40
10
70
FyllighetSötmaFruktsyra


PASSAR TILL

Aperitif

Skaldjur

Fisk

Slut i lager

Artikelnr: leg03 Kategorier: , , , ,
000

Serveringstemperatur: 10-12°

Vinifiering: Manuellt skördade druvor från 35-åriga stockar. Jäsning och lagring på ekfat under minst åtta månader.48 månader lagring på jästfällningen och och därefter 6 månaders slutlagring.. Sockerhalt 8 g/l.

Jordmån: Kalk och märgel.

Lagring: Öppnas 2018-2030.

Mer information

Alkoholhalt

12,5%

Druva

,

Klassificering

Land

Passar till

, ,

Producent

Restsocker

8 g/l

Vintyp

Volym

75 cl

Område

UPPTÄCK ÉRIC LEGRAND

PRODUCENT: Éric Legrand

Vingården om 18 hektar har Éric ärvt av sin far, såväl som kärleken till regionen och nyfikenheten till vinmakandet. Champagne Legrand drivs idag av Éric och sonen Edouard. Éric beskriver sig själv som en passionerad vinprovare. Att då själv få producera eget vin och dela med sig av detta till likasinnade anser han vara den största lyx livet kan ge. Målet är att med gammal tradition och kunskap tillsammans med nymodig teknologi hela tiden förbättra vinerna, såväl struktur som smak .

LAND / OMRÅDE: Frankrike/ Champagne

Vingården om 18 hektar har Éric ärvt av sin far, såväl som kärleken till regionen och nyfikenheten till vinmakandet. Champagne Legrand drivs idag av Éric och sonen Edouard. Éric beskriver sig själv som en passionerad vinprovare. Att då själv få producera eget vin och dela med sig av detta till likasinnade anser han vara den största lyx livet kan ge. Målet är att med gammal tradition och kunskap tillsammans med nymodig teknologi hela tiden förbättra vinerna, såväl struktur som smak.