Kundtjänst: 031-713 30 31 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Champagne Cuvée Reserve

Champagne Cuvée Reserve

837kr/låda

Säljs i låda om 3 flaskor. 837kr/ låda, 279kr/ flaska
Övervägande Pinot Noir ger en fyllig och smakrik champagne med torrt avslut.

Ljust gul färg. Frisk doft med inslag av gula äpplen, persika, mogna päron, mineral och nougat. Torr, frisk champagne med mycket fyllighet.

Passar utmärkt som apéritif. Ett mycket bra vin till skaldjur eller rätter på vit fisk.

KARAKTÄR
20
10
70
FyllighetSötmaFruktsyra


PASSAR TILL

Aperitif

Skaldjur

Fisk

Slut i lager

Artikelnr: leg04 Kategorier: , , ,
000

Serveringstemperatur: 10-12°

Vinifiering: Manuellt skördade druvor från 35-åriga stockar. De olika druvsorterna fermenteras separat på ståltank. Malolaktisk fermentation följs av 30 månaders lagring på jästfällningen och därefter 6 månaders slutlagring. Tillverkas enligt Méthode Champenoise. Sockerhalt 8 g/l.

Jordmån: Kalk och märgel.

Lagring: Öppnas 2015-2018.

Mer information

Alkoholhalt

12,5%

Druva

,

Klassificering

Land

Passar till

, ,

Producent

Restsocker

8 g/l

Vintyp

Volym

75 cl

Område

UPPTÄCK ÉRIC LEGRAND

PRODUCENT: Éric Legrand

Vingården om 18 hektar har Éric ärvt av sin far, såväl som kärleken till regionen och nyfikenheten till vinmakandet. Champagne Legrand drivs idag av Éric och sonen Edouard. Éric beskriver sig själv som en passionerad vinprovare. Att då själv få producera eget vin och dela med sig av detta till likasinnade anser han vara den största lyx livet kan ge. Målet är att med gammal tradition och kunskap tillsammans med nymodig teknologi hela tiden förbättra vinerna, såväl struktur som smak .

LAND / OMRÅDE: Frankrike/ Champagne

Vingården om 18 hektar har Éric ärvt av sin far, såväl som kärleken till regionen och nyfikenheten till vinmakandet. Champagne Legrand drivs idag av Éric och sonen Edouard. Éric beskriver sig själv som en passionerad vinprovare. Att då själv få producera eget vin och dela med sig av detta till likasinnade anser han vara den största lyx livet kan ge. Målet är att med gammal tradition och kunskap tillsammans med nymodig teknologi hela tiden förbättra vinerna, såväl struktur som smak.