Kundtjänst: 0370 - 30 78 45 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Champagne Éric Legrand Blandlåda Classique

Champagne Éric Legrand Blandlåda Classique

1498kr/låda


Om detta vinpaket:

Detta vinpaket består av tre flaskor producerade av Éric Legrand i Champagne. Tre olika årgångar, frisk champagne gjord på druvorna Chardonnay och Pinot Noir. Vinerna passar utmärkt som matvin, främst till vit fisk och skaldjur. Kan även serveras som apéritif.

Kort om vinerna:


Champagne Brut Millésimé 2009 Fyllig, frisk champagne med lång eftersmak. Champagne Brut Prestige Torr, frisk champagne med mycket fruktig smak. Champagne Cuvée Reserve Torr, frisk champagne med mycket fyllighet.

Endast 1 kvar i lager

000

1st Brut Millésimmé 2009, Blanc de Noir – årgångschampagne från 2009.

Brödig doft med inslag av gula äpplen, mogna päron, rostat bröd, nougat och kex. Fyllig, frisk champagne med lång eftersmak.

Ett utmärkt matvin, främst till fisk och skaldjur.

1st Brut Prestige, Blanc de Blancs – klassisk, torr med ton av mogen frukt

Ljust gul med grönstick. Frisk doft med inslag av citrus, gröna äpplen, mineral, nougat och kex. Torr, frisk champagne med mycket fruktig smak.

Servera till skaldjur eller vit fisk.

1st Brut Réserve, Övervägande Pinot Noir ger en fyllig och smakrik champagne med snustorrt avslut

Frisk doft med inslag av gula äpplen, persika, mogna päron, mineral och nougat. Torr, frisk champagne med mycket fyllighet.

Passar utmärkt som apéritif. Ett mycket bra vin till skaldjur eller rätter på vit fisk.

Mer information

Druva

,

Land

Passar till

, ,

Producent

Vintyp

,

Område

UPPTÄCK ÉRIK LEGRAND

PRODUCENT:

Éric Legrand

Vingården om 18 hektar har Éric ärvt av sin far, såväl som kärleken till regionen och nyfikenheten till vinmakandet. Champagne Legrand drivs idag av Éric och sonen Edouard. Éric beskriver sig själv som en passionerad vinprovare. Att då själv få producera eget vin och dela med sig av detta till likasinnade anser han vara den största lyx livet kan ge. Målet är att med gammal tradition och kunskap tillsammans med nymodig teknologi hela tiden förbättra vinerna, såväl struktur som smak.

LAND / OMRÅDE:

Frankrike / Champagne

Begreppet champagne får endast användas i ett litet, avgränsat område i norra Frankrike runt byarna Reims, Èpernay, Sézanne och Aube. Distriktet som har ett svalt klimat och en mycket kalkrik jord ger perfekta förhållanden för framställning av ett mousserande vin. De druvor som används vid framställning av champagne är en grön, Chardonnay, och två blåa, Pinot Noir och Pinot Meunier.