Kundtjänst: +4670-589 87 80 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Champagne Extra Brut

Champagne Extra Brut

1498,00kr

Säljs i låda om 3 flaskor.
En Blanc de Blanc  Ljust gul färg. Frisk doft med inslag av gröna äpplen, citrus, viss brödhet och mineralet . Torr, frisk champagne med härlig syra Passar utmärkt som apéritif. Ett mycket bra vin till löjrom, skaldjur eller rätter på vit fisk.
KARAKTÄR
20
10
80
Fyllighet Sötma Fruktsyra

PASSAR TILL

Aperitif Skaldjur Fisk

I lager

Artikelnr: LEG01 Kategorier: , , , ,
000

Serveringstemperatur: 10-12°

Vinifiering: Manuellt skördade druvor från 35-åriga stockar. De olika druvsorterna fermenteras separat på ståltank. Malolaktisk fermentation följs av 30 månaders lagring på jästfällningen och därefter 6 månaders slutlagring. Tillverkas enligt Méthode Champenoise. Sockerhalt 3 g/l.

Jordmån: Kalk och märgel.

Lagring: Öppnas 2018-2022

Mer information

Alkoholhalt

12,5%

Druva

Klassificering

Land

Passar till

, ,

Producent

Restsocker

3 g/l

Vintyp

Volym

75 cl

Område

UPPTÄCK ÉRIC LEGRAND

PRODUCENT: Éric Legrand

Vingården om 18 hektar har Éric ärvt av sin far, såväl som kärleken till regionen och nyfikenheten till vinmakandet. Champagne Legrand drivs idag av Éric och sonen Edouard. Éric beskriver sig själv som en passionerad vinprovare. Att då själv få producera eget vin och dela med sig av detta till likasinnade anser han vara den största lyx livet kan ge. Målet är att med gammal tradition och kunskap tillsammans med nymodig teknologi hela tiden förbättra vinerna, såväl struktur som smak .

LAND / OMRÅDE: Frankrike/ Champagne

Vingården om 18 hektar har Éric ärvt av sin far, såväl som kärleken till regionen och nyfikenheten till vinmakandet. Champagne Legrand drivs idag av Éric och sonen Edouard. Éric beskriver sig själv som en passionerad vinprovare. Att då själv få producera eget vin och dela med sig av detta till likasinnade anser han vara den största lyx livet kan ge. Målet är att med gammal tradition och kunskap tillsammans med nymodig teknologi hela tiden förbättra vinerna, såväl struktur som smak.