Kundtjänst: +4670-589 87 80 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Chateau de Brescou 2015

Chateau de Brescou 2015

1348,00kr

Säljs i låda om 6 flaskor.
En cuvée på några av Frankrikes främsta druvor, kryddigt och varmt! Rubinröd färg. Stor doft med inslag av viol, mörka bär,svartpeppar, ceder, kakao och läder. Ett generöst vin med mycket frukt och kryddighet. Servera till kraftiga kötträtter alternativt mogna ostar.
KARAKTÄR
80
70
70
Fyllighet Strävhet Fruktsyra

PASSAR TILL

Lamm Nöt Vilt Ost

Slut i lager

Artikelnr: DDB14-15 Kategorier: , , , ,
000
Serveringstemperatur: 18-20°C

Vinifiering: Traditionell med kort maceration under temperaturkontroll. Lagring 7-10 månader på nya 500 liters ekfat.

Jordmån: Sandig kalk och skiffer.

Lagring: Öppnas 2018-2024

Mer information

Alkoholhalt

14%

Druva

, ,

Klassificering

Land

Passar till

, , ,

Producent

Restsocker

1,3 g/l

Vintyp

,

Volym

75 cl

Område

UPPTÄCK LANGUEDOC, DOMAINE DE BRESCOU

PRODUCENT:
Domaine de Brescou

Domaine de Brescou’s historia går tillbaka till 1300-talet, då den adliga familjen de Crozals överhuvud var seigneur, i Alignan. Det är dokumenterat att familjen ”De Crozals-Brescou”, har odlat vin på Brescou sedan 1600-talet. Omkring år 1750 bestod Domaine de Brescou av 60 ha varav hälften var vinodling. Hundra år senare var Domaine de Brescou en av största gårdarna med 250 ha vinodling. Brescou’s storhetstid inföll under 1800-talets andra hälft då större delen av fransk vinodling försvann pga. vinlusens härjningar medan Brescou inte blev så hårt drabbat. Brescou blev då en av huvudleverantörerna av nattvardsvin i hela Frankrike.
Brescou arbetar sedan en tid konsekvent med att ha så låga svavelhalter som möjligt i sina viner. Europanormen för andelen svavel är för rött vin 150 mg/l (vitt 200 mg/l). För att klassas som biologiska viner ligger nivån för rött vin på 120 mg/l (vitt 170 mg/l). Brescous genomsnitt ligger så lågt som 70 mg/l. Fortsättningsvis kommer svavelhalten att anges på etiketten för samtliga Brescous viner. Brescou är pionjär genom att vara den första gård som genomför detta..

.

LAND / OMRÅDE:
Frankrike/ Brescou, Languedoc

Gårdens samarbete med Lars Torstensson började för drygt tre år sedan. Lars Torstenson var tidigare VD på vingården Rabiega i Provence som då ägdes av Vin & Sprit Group’s (Absolut Vodka) . Han har blivit utnämnd till ”Winemaker of the Year” av Gourmet och ”Le vigneron de l’Année” av Gault Millaut, han har tagit emot ” The Golden Glass” och många andra fina utmärkelser. Samtidigt har han tillverkat medalj-vinnande viner och högt rankade premiumviner. Dessa viner har de senaste tio åren mottagit tillsammans 200 medaljer.
Små skördeuttag dvs. ca 35-50 hl/ha och en druvhantering som främjar kvalitén. Vinifieringen sker med en modern utrustning. Vi engagerar de bästa vinmakarna för att vidare utveckla vårt kunnande och naturligtvis vår slutprodukt. Vidareförädling i flaska, ståltank eller på ekfat. Vi använder 500 liters ekfat som ersätts efter fyra år.