Kundtjänst: +4670-589 87 80 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Château Malijay red

Château Malijay red

1098,00kr 988,00kr

Säljs i låda om 6 flaskor.
Château Malijay red har en härligt mörk granatfärgad röd färg. En mixad doft av fruktighet och kryddig bakgrund. Ett gott, varmt och balanserat vin i munnen med en elegant och kraftig avslutning med en fin utjämning av tanniner. Passar bra till en härlig köttgryta, grillade revben, fyllda grönsaker eller ost.
KARAKTÄR

70
60
70
Fyllighet Strävhet Fruktsyra

PASSAR TILL

not_2 Nöt vilt Vilt ostOst
   

Endast 2 kvar i lager

Artikelnr: MAL05-17 Kategorier: , , , Tagg:
000
Serveringstemperatur: 18°

Vinifiering: Jäsning och maceration i betongtankar i 15 dagar. Efter en malolaktisk jäsning åldras vinet i rostfria ståltankar
i 12 månader på finmassa.

Jordmån: Kalksten och lera.

Lagring: Öppnas 2017-2023

Mer information

Alkoholhalt

13,5%

Druva

, ,

Land

Passar till

, , ,

Producent

Vintyp

Volym

75 cl

Område

UPPTÄCK FRATELLI VOGADORI

PRODUCENT:
Fratelli Vogadori

De bästa vingårdarna i Valpolicella ligger på kullarna norr om Verona i Classico- och Valpantenaområdet. Classicoområdet består av tre huvuddalar varav en är Negrar. I just Negrar ligger Fratelli Vogadori med sina fält belägna på tre olika höjdnivåer.

De tre bröderna Alberto, Gaetano och Emanuele arbetar tillsammans med sin far i tredje generationen. Gården producerar förutom det välkända Amarone Classico och Recioto Classico även Valpolicella Classico och Ripasso Classico.

LAND / OMRÅDE:
Italien / Valpolicella

Valpolicellas stora viner är den torra Amarone och den söta Recioto. Viner som idag är närmast kultförklarade. Tillverkningen av vinet är mycket arbetskrävande och speciell. Druvorna (i första hand Corvina) plockas tidigt och läggs sedan ut klase för klase på mattor för att torka i ungefär 100 dagar.

Torkningsprocessen (druvorna tappar 30-40% i vikt) koncentrerar sockret, syrorna och smakerna och de resulterande vinerna blir rika, intensiva och ganska alkoholstarka. Men vilken smak!! Recioto vinet får sin sötma av att de torkade druvorna inte får jäsa fullt ut.