Kundtjänst: 031-713 30 31 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Châteauneuf du Pape Årgångslåda

Châteauneuf du Pape Årgångslåda

1599kr/låda


Om detta vinpaket:

Jämför tre olika årgångar av Châteauneuf du Pape från Domaine de Pontifical.

Exklusiva viner som endast förtjänar det bästa i matväg, filé från oxe, lamm eller hjort passar utmärkt.

 

Kort om vinerna:

 

Châteauneuf du Pape 2013
Ett stort vin som ska drickas till mat av hög kvalitet. Vilt, lamm och nöt är alla fina komplement.

Châteauneuf du Pape 2014
Ett elegant vin som kräver elegant mat. Lammracks, oxfilé eller hjortstek är utmärkta komplement.

Châteauneuf du Pape 2015
En varm sommar gav vinet en härlig kraft.

Endast 2 kvar i lager

000

Châteauneuf du Pape 2013, stram, tanninrik och kraftfull. .

Vinet är purpurfärgat. Stor, nyanserad doft av plommon, björnbär, lagerblad, tobak och läder. Rejält kraftiga tanniner och ordentlig fruktsyra. Vinet är stort och komplext med en lång eftersmak. Riktigt bra lagringspotential!

Ett elegant vin som kräver elegant mat. Lammracks, oxfilé eller hjortstek är utmärkta komplement. Vinet vinner på att luftas, gärna 1 timma på karaff.

Châteauneuf du Pape 2014,

Vinet har rubinröd färg. Intensiv, utvecklad doft av plommon, läder, lagerblad och tobak. Ett fylligt, otroligt välbalanserat vin med kärva tanniner.

Ett stort vin som ska drickas till mat av hög kvalitet. Vilt, lamm och nöt är alla fina komplement. Lägg gärna ett par år i källaren

Châteauneuf du Pape 2015,

Vinet har rubinröd färg. Intensiv, utvecklad doft av plommon, läder, lagerblad och tobak. Ett fylligt, otroligt välbalanserat vin med kärva tanniner.

En varm sommar gav vinet en härlig kraft. Ett stort vin som ska drickas till mat av hög kvalitet. Vilt, lamm och nöt är alla fina komplement. Lägg gärna ett par år i källaren

Mer information

Druva

, , ,

Land

Passar till

, ,

Producent

Vintyp

,

Område

UPPTÄCK DOMAINE PONTIFICAL

PRODUCENT:

Domaine Pontifical

Vingården Domaine Pontifical drivs idag av Francois Laget-Royer men de första stockarna sattes redan på 1920-talet av hans morfar Albert. Gården omfattar 18 hektar varav 17 används till odling av blå druvor. Större delen av gårdens mark har en jordmån bestående av de områdestypiska runda stenarna, galets, uppblandade med uppluckrad järnrik lera. Stenarna tar upp och lagrar dagens värme och ser till att stockarna och druvorna behåller rätt temperatur även nattetid.

LAND / OMRÅDE:

Frankrike / Châteauneuf du Pape

Ungefär 100 000 hektoliter vin produceras i AOC Châteauneuf du Pape varje år, av vilket 95% är rött. Såväl kvalitet som druvsammansättning kan variera stort, arton druvsorter tillåts vid framställning av en Châteuneuf-du-Pape, därav de skilda resultaten. Endast ett fåtal vingårdar väljer dock att blanda alla druvor i sin cuvée. Druvan Grenache är oftast ryggraden och ger på egen hand mjuka, bäriga viner som ska drickas relativt unga. Blandas den däremot upp med Mourvedre och Syrah ökar genast såväl tanninhalt som fyllighet och därmed lagringspotential. Genom att använda mindre mängder av Cinsault, Counoise och/eller övriga druvsorter kan man sedan sätta sin egen prägel på vinet.