Kundtjänst: 031-713 30 31 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Chianti Classico Riserva DOCG 2016

Chianti Classico Riserva DOCG 2016

1598kr/låda

Säljs i låda om 6 flaskor. 
En liten peng för ett stort vin. Avnjutes i gott sällskap och till en bättre bit kött.

Djup, rubinröd färg. Stor, nyanserad doft med inslag av bigarråer, mörka bär, kakao, läder, salvia och ek. Ett komplext och mycket välbalanserat vin med lång eftersmak.

Servera till rätter av nöt och lamm, gärna ihop med salvia, rosmarin och vitlök.

KARAKTÄR

70
70
90
 Fyllighet Strävhet Fruktsyra


PASSAR TILL

Vin som passar till nötkött NötVin som passa till lamm Lamm

I lager

Artikelnr: ter05-16 Kategorier: , , , ,
000
Serveringstemperatur: 16-18°

Vinifiering: Jäsning samt maceration på stora ståltankar, ingen tillsatt jäst. Efter press lagras vinet i 15 månader, Sangiovese på stora, gamla fat och Cabernet Sauvignon på små franska ekfat. Detta följs av minst 15 månaders lagring på flaska.

Jordmån: Skifferhaltig Galestro

Lagring: Öppnas 2020-2027

Mer information

Alkoholhalt

14%

Druva

,

Klassificering

Land

Passar till

,

Producent

Restsocker

0,2 g/l

Vintyp

,

Volym

75 cl

Område

UPPTÄCK CHIANTI CLASSICO, TOSCANA

PRODUCENT:
Terreno

I hjärtat av Toscana ligger vingården Terreno, ett stenkast från byn Greve in Chianti, mitt i Chianti Classico-distriktet. Terreno producerar både rött och vitt vin, baserade på druvsorterna Sangiovese, Canaiolo Nero, Merlot, Cabernet Sauvignon,Trebbiano och Malvasia. Vissa viner är traditionella, som Chianti Classico, andra mer experimentella, som den limiterade produktionen av Pinot Nero. Totala årproduktionen ligger kring 120 000 flaskor. Terrenos ägor på 150 hektar är representativt för Toscanas växtliv bestående av vinfält, olivlundar och skogar av ek och kastanj. Arkeologiska utgrävningar på gården visar att här odlades vin och oliver redan 46 e.Kr.

LAND / OMRÅDE:
Italien / Chianti Classico, Toscana

Området Chianti Classico ligger i hjärtat av Toscana, ca 25 kilometer söder om Florens. Vinerna som produceras här är främst gjorda på druvan Sangiovese, ofta uppblandat med en mindre del Canaiolo eller Colorino. Chianti Classico är ett av Italiens DOCG-områden, detta innebär strikta regler för hur vinet ska tillverkas. Vad som går att förvänta sig är ett vin av högsta kvalitet och med riktig områdestypicitet.