Kundtjänst: 031-713 30 31 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Clos Cibonne Blandlåda Exklusiv

Clos Cibonne Blandlåda Exklusiv

1249kr 1149kr/låda


Om detta vinpaket:

Vinpaket innehåller några av Clos Cibonnes mer exklusiva viner. Cuvée Caroline och Cuvée Olivier har fått namn efter barnen i vinmakarfamiljen.

Kort om vinerna:


Tentation rosé AOC
Frisk och stram rosé med lång eftersmak och vissa grapetoner.

Cuvee Caroline rosé
Stor, aromatisk doft med inslag av apelsin, kryddor, kola och vanilj.

Cuvee Olivier
Mjuka tanniner och tydlig fatkaraktär.

Endast 2 kvar i lager

000

2 st Tentation rosé AOC

Rosévin. Ljust laxrosa. Stor doft med inslag av aprikos, ananas, persika och mineral. Frisk och stram rosé med lång eftersmak och vissa grapetoner.

Druvor: 50% Grenache, 20% Cinsault, 15% Syrah, 15% Tibouren

2st Cuvee Caroline rosé 

Ljust laxrosa. Stor, aromatisk doft med inslag av apelsin, kryddor, kola och vanilj. Fyllig och stram, mycket aromatisk och lång eftersmak.
Druvor: 90% Tibouren 10 % Grenache

2st Cuvee Olivier 

Rött vin Rubinröd färg. Mjuka tanniner och tydlig fatkaraktär. Stor, nyanserad doft med inslag av mogna bär och plommon.
Druvor: 50% Syrah, 20% Grenache, 20 % Tibouren

Mer information

Druva

, , , , ,

Land

Passar till

, , , , , ,

Producent

Vintyp

, , ,

Område

UPPTÄCK: CLOS CIBONNE

PRODUCENT:

Clos Cibonne

Domaine Clos Cibonne är en liten, familjeägd vingård strax utanför Le Pradet i Provence. Femton hektar av skiffer och kvarts är grunden för de 20-60 år gamla vinstockarna, de flesta av sorten Tibouren. Huvudbyggnaden uppfördes för nästan 250 år sedan medan vinproduktion endast pågått det senaste seklet, idag i regi av Brigitte och Claude Deforges. Familjen Deforges fokuserar på framställning av roséviner vilket står för 75 % av den totala produktionen.

LAND / OMRÅDE:

Frankrike / Provence

Provence är hemvisten för de främsta rosévinerna. Området som sträcker sig mellan Arles i väst och Nice i öst är känt för sina bleka, strama och eleganta viner. I Provence trängs vinodlingarna med garrigue, en låg buskvegetation bestående av lavendel, rosmarin och salvia, något som också sägs ge smak åt vinerna. Om det stämmer eller ej låter vi vara osagt, men att roséerna går fantastisk ihop med traktens fiskgrytor och örtkryddade köttbitar kan vi skriva under på.