Kundtjänst: 0370 - 30 78 45 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Corvina Veronese Appassimento 2018

Corvina Veronese Appassimento 2018

1298kr/låda

Säljs i låda om 6 flaskor.
Mjukt, fruktigt och stor kropp. Rubinröd färg. Vinet har en doft av körsbär och mogna plommon. Ett fylligt, välbalanserat vin med mjuk och kryddig eftersmak. Ett utmärkt komplement till charkuterier och mogna ostar. Fungerar också mycket bra till rätter på lamm och nöt.
KARAKTÄR

50
40
50
 Fyllighet Strävhet Fruktsyra

PASSAR TILL

not_2 Nötlamm Lammost Ost

Endast 1 kvar i lager

Artikelnr: vog13-18 Kategorier: , , , Tagg:
000
Serveringstemperatur: 16-18°

Vinifiering:
Skördeuttag 3 kg per stock, druvorna torkas i 1 månad. Fermentationen sker därefter under kontrollerad temperatur (24 ° C) i ståltank med daglig ”follatura” under cirka 15 dagar.

Jordmån: Kalkhaltig silt/lera

Mer information

Alkoholhalt

14%

Druva

Klassificering

Land

Passar till

, , ,

Producent

Restsocker

7g/l

Vintyp

Volym

75 cl

Område

UPPTÄCK FRATELLI VOGADORI

PRODUCENT:
Fratelli Vogadori

De bästa vingårdarna i Valpolicella ligger på kullarna norr om Verona i Classico- och Valpantenaområdet. Classicoområdet består av tre huvuddalar varav en är Negrar. I just Negrar ligger Fratelli Vogadori med sina fält belägna på tre olika höjdnivåer.

De tre bröderna Alberto, Gaetano och Emanuele arbetar tillsammans med sin far i tredje generationen. Gården producerar förutom det välkända Amarone Classico och Recioto Classico även Valpolicella Classico och Ripasso Classico.

LAND / OMRÅDE:
Italien / Valpolicella

Valpolicellas stora viner är den torra Amarone och den söta Recioto. Viner som idag är närmast kultförklarade. Tillverkningen av vinet är mycket arbetskrävande och speciell. Druvorna (i första hand Corvina) plockas tidigt och läggs sedan ut klase för klase på mattor för att torka i ungefär 100 dagar.

Torkningsprocessen (druvorna tappar 30-40% i vikt) koncentrerar sockret, syrorna och smakerna och de resulterande vinerna blir rika, intensiva och ganska alkoholstarka. Men vilken smak!! Recioto vinet får sin sötma av att de torkade druvorna inte får jäsa fullt ut.