Kundtjänst: 031-713 30 31 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Côtes du Rhône AOC 2015

Côtes du Rhône AOC 2015

750kr/låda

Säljs i låda om 6 flaskor. 750/ låda,125kr/ flaska
Urtypiskt från södra Rhônedalen, fruktigt, pepprigt och elegant

Vinet har rubinröd färg. Stor doft med inslag av skogshallon, körsbär, vitpeppar, plommon och svarta vinbär. Mjukt och fylligt med mjuka tanniner och lång eftersmak.

Ett vin som gör sig lika bra till en Coq au Vin som till ost.


KARAKTÄR

70
50
80
 Fyllighet Strävhet Fruktsyra


PASSAR TILL

Lamm

Fågel


Ost

Nöt

I lager

Artikelnr: pal01-15 Kategorier: , , , ,
000
Serveringstemperatur: 16-17°

Vinifiering: Manuell skörd och selektion. Druvorna genomgår maceration med daglig överpumpning. Alkoholjäsning så väl som lagring sker på ståltank.

Jordmån: Lerig och grusig kalksten.

Lagring: Öppnas 2017-2018

Mer information

Alkoholhalt

13,5%

Druva

, ,

Klassificering

Land

Passar till

, , ,

Producent

Restsocker

0,5 g/l

Vintyp

Volym

75 cl

Område

UPPTÄCK DOMAINE PALON

PRODUCENT:
Domaine Palon

En passion till vinrankan och vinet nedärvd över fyra generationer.
Redan på 30-talet odlade familjen Palon vin i Gigondas. Precis som för flertalet andra små odlare ledde efterkrigstiden till svårigheter att själva försörja sig och vinodlandet blev en kooperativ rörelse. Familjen var under många år delaktiga i denna verksamhet, så till den grad att Gigondas kooperativ under dryga 50 år leddes av först Leopold, följt av hans son Jean Palon. Idag är Sébastien Palon, fjärde generationens vinodlare, stolt ägare till den egna vingården Domain Palon. ”Den passion jag känner flyter i såväl mina ådror som i vinet jag producerar”.

.

LAND / OMRÅDE:
Frankrike/ Domaine Palon, Rhônedalen

Rhône är ett av södra Frankrikes största vinodlingsområden med flertalet appellationer av högsta klass. Domaine Palon ligger i AOC Gigondas vid foten av Dentelles de Montmirail, en dramatiskt formad bergskedja bestående av kalksten. Gårdens odlingar är utspridda i tre olika appellationer, alla med AOC-status, och är fördelade på 7 hektar i Gigondas, 5 hektar i Vacqueyras samt 2 i Côtes du Rhône. All odling och kultivering sker med stor respekt för miljön. Vinrankorna med en respektingivande ålder om 50 år hanteras varsamt och all skörd sker förstås manuellt.