Kundtjänst: 031-713 30 31 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Cuvée Marius Rosé 2017

Cuvée Marius Rosé 2017

1974kr/låda

Säljs i låda om 6 flaskor. 1974/ låda,329kr/ flaska
Ekfatslagrad rosé när den är som bäst, fyllig, elegant och generös.

Bärnstensfärgad. Elegant doft med inslag av lilja, citron, apelsin och mandel. Mjukt, runt med lång eftersmak av honung, pepparkaka, kryddor och fattoner.

Servera till skaldjur, fisk eller lättare kötträtter.

KARAKTÄR

70
10
70
FyllighetSötmaFruktsyra


PASSAR TILL


Fisk

Skaldjur

I lager

Artikelnr: cib07-17 Kategorier: , , , Tagg:
000
Serveringstemperatur: 10-12°C

Vinifiering: Manuell skörd från 60 år gamla vinstockar. Varsam pressning och därefter jäsning i nya ekfat på 2600 liter med temperaturkontroll. Lagring i 24 månader på samma fat.

Jordmån: Skiffer.

Lagring: Öppnas 2019-2022.

Mer information

Alkoholhalt

12,5%

Druva

,

Klassificering

Land

Passar till

,

Producent

Restsocker

2-3 g/l

Vintyp

Volym

75 cl

Område

UPPTÄCK CLOS CIBONNE

PRODUCENT:
Clos Cibonne

Domaine Clos Cibonne är en liten, familjeägd vingård strax utanför Le Pradet i Provence. Femton hektar av skiffer och kvarts är grunden för de 20-60 år gamla vinstockarna, de flesta av sorten Tibouren. Huvudbyggnaden uppfördes för nästan 250 år sedan medan vinproduktion endast pågått det senaste seklet, idag i regi av Brigitte och Claude Deforges. Familjen Deforges fokuserar på framställning av roséviner vilket står för 75 % av den totala produktionen

.

LAND / OMRÅDE:
Frankrike/ Provence

Provence är hemvisten för de främsta rosévinerna. Området som sträcker sig mellan Arles i väst och Nice i öst är känt för sina bleka, strama och eleganta viner. I Provence trängs vinodlingarna med garrigue, en låg buskvegetation bestående av lavendel, rosmarin och salvia, något som också sägs ge smak åt vinerna. Om det stämmer eller ej låter vi vara osagt, men att roséerna går fantastisk ihop med traktens fiskgrytor och örtkryddade köttbitar kan vi skriva under på.