Kundtjänst: 0370 - 30 78 45 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Dolcetto d’Alba DOC 2018

Dolcetto d’Alba DOC 2018

1198kr/låda

Säljs i låda om 6 flaskor.
Torrt, fruktigt, nyanserat, välbalanserat, allt annat än sött, namnet till trots.

Djupt röd med dragning åt lila. Stor, mycket fruktig doft med inslag av körsbär, björnbär, lavendel och mandel. Ett mjukt, fruktigt vin med vissa tanniner i avslutet och en karaktäristisk eftersmak av mandel.

Servera till vinet till charkuterier, pasta med svamp eller enklare rätter av nötkött.

KARAKTÄR
60
70
70
Fyllighet Strävhet Fruktsyra


PASSAR TILL

Nöt

Fågel

Gris

I lager

Artikelnr: rev01-18 Kategorier: , , ,
000

Serveringstemperatur: 16-18°

Vinifiering: Druvorna pressas om genomgår en fyra dagar lång maceration följt av alkoholjäsning samt malolaktisk jäsning på ståltank. Vinet lagras därefter på ståltank under 10 månader före buteljering.

Jordmån: Kalkhaltig lera

[/two_third]

Mer information

Alkoholhalt

13%

Druva

Klassificering

Land

Passar till

, ,

Producent

Restsocker

0,2 g/l

Vintyp

Volym

75 cl

Område

UPPTÄCK FRATELLI REVELLO

PRODUCENT:
Fratelli Revello

Välrenomerade Decanter Magazine har gett en av våra gårdar, Fratelli Revello från Piemonte högsta betyg för sin Barolo 2006. Faktum är att den stenhårda juryn har utsett Barolo Rocche dell Annunziata 2006 till det näst bästa Barolovinet i hela Piemonte för just 2006or. Vinet fick 18,83 av 20 poäng och en solklar 5a. Inte nog med detta, Fratelli Revello lyckades också med bedriften att få in sina fyra andra Baroloviner på toppplaceringar, där all dessa fyra fick 4or i betyg.

.

LAND / OMRÅDE:
Italien/ Piemonte

Barolo är en DOCG för vin i Piemonte i norra Italien. Vingårdarna ligger på ett litet, sluttande, höglänt område som omges av Langhebergen. För att klassa rätt skall enligt reglerna vinerna bestå till 100% av druvan Nebbiolo. Barolo- och Barbarescovinerna är kända för att vara ganska tuffa viner med mycket tannin och syra. På senare tid har en del av Baroloproducenterna lyckats tämja den krävande Nebbiolo druvan, så att vinerna från kullarna i La Morra och Barolo nu har större friskhet liksom att alla de sköna toner som Nebbiolo kan slå an har frigjorts. Barolovinerna vinner ofta på att lagras några år.