Kundtjänst: 0370 - 30 78 45 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Frizzante Rosé Blend 2019

Frizzante Rosé Blend 2019

1098kr/låda

Säljs i låda om 6 flaskor.
Härliga bubblor. Sommar på flaska Laxfärgad rosa nyans. Tydliga doftaromer av röda vinbär och hallon. Ett fräscht vin med en integrerad livlig syra, med smak av jordgubb, rabarber och choklad. Utmärkt som aperitif eller sällskapsvin. Passar även mycket bra till fiskrätter.  
KARAKTÄR
70
10
30
Fyllighet Sötma Fruktsyra

PASSAR TILL

Fisk Aperitif

I lager

Artikelnr: art09-19 Kategorier: , , , ,
000
Serveringstemperatur: 8-10°

Vinifiering: Försiktig pressning, utan maceration, följt av jäsning i ståltank med kort maceration på vinets egna jästfällning. Vinet genomgår ingen malolaktisk jäsning.
Lagring: Öppnas 2017-2018

Mer information

Alkoholhalt

11,5%

Druva

Land

Passar till

,

Producent

Restsocker

12 g/l

Vintyp

,

Volym

75 cl

Område

PRODUCENT:
Artisan

De innovativa och nyskapande vinproducenterna i Burgenland är regionens största tillgång och ligger utan tvekan bakom den framgångsrika vinekonomin. Nytänkandet är ofta skälet till att deras viner har tagit emot så många priser och utmärkelser på senare år, även för internationella druvsorter och fylliga röda viner som består av olika druvsorter.

.

LAND / OMRÅDE:
Österrike/ Burgenland

Burgenland, Österrikes östra delstat och hem för den kända stäppsjön, Neusiedlersee, har en lång gemensam gräns med Ungern. Här råder ett kontinentalt, varmt klimat som är idealiskt för vinprodktion. Burgenland producerar några av landets mest fylliga viner med lokal karaktär där kvalitetsvin representerar ett brett spektrum – från framstående vita viner och fylliga röda viner till en imponerande samling nobla söta viner. Tack vare närheten till den stora sjön och otaliga mindre, grunda sjöar är luftfuktigheten naturligt hög runt vingårdarna, vilket är gynnsamt för bildandet av ädelröta (botrytis cineria) under hösten. Det i sin tur möjliggör produktionen av de utsökta dessertvinerna Beerenauslese och Trockenbeerenauslese.