Kundtjänst: 031-713 30 31 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Frizzante White Blend 2017

Frizzante White Blend 2017

750kr/låda

Säljs i låda om 6 flaskor. 750/ låda, 125 kr/ flaska

Frisk bubblande vin med toner av citrus, äpplen och örter. Gjort på en blandning av Welschriesling och Sauvignon Blanc.

Utmärkt som aperitif eller sällskapsvin. Passar även mycket bra till fiskrätter.

 

KARAKTÄR

60
10
40
Fyllighet Sötma Fruktsyra


PASSAR TILL


Fisk

Aperitif

I lager

Artikelnr: art21-18 Kategorier: , , , ,
000
Serveringstemperatur: 8-10°

Vinifiering: Försiktig pressning, utan maceration, följt av jäsning i ståltank med kort maceration på vinets egna jästfällning. Vinet genomgår ingen malolaktisk jäsning.
Lagring: Öppnas 2018-2019

Mer information

Alkoholhalt

11,5%

Druva

,

Land

Passar till

,

Producent

Restsocker

4 g/l

Vintyp

,

Volym

75 cl

Område

PRODUCENT:
Artisan

De innovativa och nyskapande vinproducenterna i Burgenland är regionens största tillgång och ligger utan tvekan bakom den framgångsrika vinekonomin. Nytänkandet är ofta skälet till att deras viner har tagit emot så många priser och utmärkelser på senare år, även för internationella druvsorter och fylliga röda viner som består av olika druvsorter.

.

LAND / OMRÅDE:
Österrike/ Burgenland

Burgenland, Österrikes östra delstat och hem för den kända stäppsjön, Neusiedlersee, har en lång gemensam gräns med Ungern. Här råder ett kontinentalt, varmt klimat som är idealiskt för vinprodktion. Burgenland producerar några av landets mest fylliga viner med lokal karaktär där kvalitetsvin representerar ett brett spektrum – från framstående vita viner och fylliga röda viner till en imponerande samling nobla söta viner. Tack vare närheten till den stora sjön och otaliga mindre, grunda sjöar är luftfuktigheten naturligt hög runt vingårdarna, vilket är gynnsamt för bildandet av ädelröta (botrytis cineria) under hösten. Det i sin tur möjliggör produktionen av de utsökta dessertvinerna Beerenauslese och Trockenbeerenauslese.