Kundtjänst: +4670-589 87 80 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Garganega dei Leoni 2020

Garganega dei Leoni 2020

1148,00kr

Säljs i låda om 6 flaskor.
Även vita viner produceras i Amarone-land, i detta fall ett mycket elegant sådant. Ljusgul färg. Stor doft med inslag av citrus, mogna äpplen, örter och viss rökighet. Elegant och välbalanserat med lång, kryddig eftersmak. Utmärkt till fisksoppa, även ett bra apertifvin.
KARAKTÄR

10
20
70
 Fyllighet  Sötma  Fruktsyra

PASSAR TILL

Fisk Buffé Skaldjur

I lager

Artikelnr: VOG06-20 Kategorier: , , ,
000
Serveringstemperatur: 12-14°

Vinifiering: Skördeuttag på 4 kg druvor per vinstock. Jäsning sker på ståltank .

Jordmån: Sandig kalk med inslag av lera.

Lagringstid: Öppnas 2021-2023.

Mer information

Alkoholhalt

12,5%

Druva

Klassificering

Land

Passar till

, ,

Producent

Restsocker

1 g/l

Vintyp

Volym

75 cl

Område

UPPTÄCK FRATELLI VOGADORI

PRODUCENT:
Fratelli Vogadori

De bästa vingårdarna i Valpolicella ligger på kullarna norr om Verona i Classico- och Valpantenaområdet. Classicoområdet består av tre huvuddalar varav en är Negrar. I just Negrar ligger Fratelli Vogadori med sina fält belägna på tre olika höjdnivåer.

De tre bröderna Alberto, Gaetano och Emanuele arbetar tillsammans med sin far i tredje generationen. Gården producerar förutom det välkända Amarone Classico och Recioto Classico även Valpolicella Classico och Ripasso Classico.

LAND / OMRÅDE:
Italien / Valpolicella

Valpolicellas stora viner är den torra Amarone och den söta Recioto. Viner som idag är närmast kultförklarade. Tillverkningen av vinet är mycket arbetskrävande och speciell. Druvorna (i första hand Corvina) plockas tidigt och läggs sedan ut klase för klase på mattor för att torka i ungefär 100 dagar.

Torkningsprocessen (druvorna tappar 30-40% i vikt) koncentrerar sockret, syrorna och smakerna och de resulterande vinerna blir rika, intensiva och ganska alkoholstarka. Men vilken smak!! Recioto vinet får sin sötma av att de torkade druvorna inte får jäsa fullt ut.