Kundtjänst: +4670-589 87 80 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Grauburgunder Reserve 2018

Grauburgunder Reserve 2018

1498,00kr 1274,00kr

Säljs i låda om 6 flaskor.
Garuburgunder – det tyska namnet för Pinot Gris Halmgul färg. Kryddig doft med inslag av honung, rosor och mogna äpplen. Torrt, fylligt vin med välbalanserad syra och druvsötma i avslutet. Passar bra som aperitif eller till kryddstark mat Serveringstemperatur: 16-18°
KARAKTÄR

80
40
60
Fyllighet Sötma Fruktsyra

PASSAR TILL

Kryddstarkt ost Ost Fågel Aperitif

I lager

Artikelnr: ART23-18 Kategorier: , , ,
000

Vinifiering: Druvorna handplockas och pressas försiktigt, temperaturkontrollerad jäsning och därefter lagring på stora stora begagnade ekfat.

Serveringstemperatur: 16-18°

Lagring: Öppnas 2020-2029

Mer information

Alkoholhalt

13%

Druva

,

Land

Passar till

, , , ,

Producent

Restsocker

4 g/l

Vintyp

Volym

75 cl

Område

PRODUCENT: Artisan

De innovativa och nyskapande vinproducenterna i Burgenland är regionens största tillgång och ligger utan tvekan bakom den framgångsrika vinekonomin. Nytänkandet är ofta skälet till att deras viner har tagit emot så många priser och utmärkelser på senare år, även för internationella druvsorter och fylliga röda viner som består av olika druvsorter. .

LAND / OMRÅDE: Österrike/ Burgenland

Burgenland, Österrikes östra delstat och hem för den kända stäppsjön, Neusiedlersee, har en lång gemensam gräns med Ungern. Här råder ett kontinentalt, varmt klimat som är idealiskt för vinprodktion. Burgenland producerar några av landets mest fylliga viner med lokal karaktär där kvalitetsvin representerar ett brett spektrum – från framstående vita viner och fylliga röda viner till en imponerande samling nobla söta viner. Tack vare närheten till den stora sjön och otaliga mindre, grunda sjöar är luftfuktigheten naturligt hög runt vingårdarna, vilket är gynnsamt för bildandet av ädelröta (botrytis cineria) under hösten. Det i sin tur möjliggör produktionen av de utsökta dessertvinerna Beerenauslese och Trockenbeerenauslese.