Kundtjänst: 031-713 30 31 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Greco delle Gaggie Passito 2015

Greco delle Gaggie Passito 2015

1614kr/låda

Säljs i låda om 6 flaskor. 1614kr/ låda,269kr/ flaska
Koncentrerat vin på torkade druvor. Sött och eldigt.

Bärnstensfärgat. Ett tjockt och visköst dessertvin med doft av torkade aprikoser, rosor, mandel och honung. Sött, lite kryddigt med en mycket välbalanserad fruktsyra.

Serveras med fördel till getost eller annan ost med hög syra. Ett klockrent val till desserter på mandel eller nötter.

Serveringstemperatur: 10-12°

Vinifiering: Druvorna skördas sent på säsongen (late-harvest) och lämnas därefter att torka på halmmattor i 3 månader. Fermentation sker på barrique där vinet sedan mognar i 12 månader före buteljering och slutlagring på flaska.

Jordmån: Kalk- och skifferhaltigt grus och lera.

Öppnas: 2015-2022

KARAKTÄR

80
80
80
 Fyllighet Sötma Fruktsyra


PASSAR TILL

Ost

Dessert


Slut i lager

Artikelnr: cov07-15 Kategorier: , , , ,
000

UPPTÄCK COLLEVERDE

PRODUCENT: Colleverde

Den Italienska vingården Colleverde härstammar från 1600-talet och ligger i närheten av staden Lucca i norra Toscana. Vingården drivs sedan 1989 av paret, Francesca Pardini och Piero Tartagni och tillhör appellationen ’Colline Lucchesi’. Det är en modern vingård med stort fokus på ekologisk odling och produktion. Områdets speciella mikroklimat samt de involverades stora passion att sköta om sina vinrankor resulterar i de de unika viner Colleverde idag framställer!

LAND / OMRÅDE: Italien / Colline Lucchesi, Toscana

Toscana är kanske Italiens i särklass mest omskrivna och även mest besökta vinregion. Området domineras av rödvinsproduktion, främst på druvan Sangiovese, ibland uppblandade med de områdestypiska Canaiolo eller Ciliegiolo. Vitvinsproduktion förekommer självfallet, då på druvorna Trebbiano, Vernaccia och Malvasia. Regionen har på senare år blivit mer öppen för förnyelse och att bryta mot de strikta DOC/DOCG-regler som förespråkar användning av vissa druvsorter. Genom att produktionen utökats till viner på Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah och Chardonnay har Toscanas spektra breddats utan att kvaliteten för den delen gått förlorad. Colline Lucchesi är ett DOC i Toscanas nordvästra delar.

Mer information

Alkoholhalt

13,5%

Druva

, ,

Klassificering

Land

Passar till

,

Producent

Restsocker

100 g/l

Vintyp

Volym

50 cl