Kundtjänst: +4670-589 87 80 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Grüner Veltliner Pure 2020

Grüner Veltliner Pure 2020

600,00kr

Säljs i låda om 6 flaskor.
Österrikes nationaldruva Ljus gul färg. Doft av grönt äpple, vitpeppar och citrus. Ett lätt frisk vin som passar utmärkt som aperitif till fisk eller en krispig sallad.
KARAKTÄR
50
20
70
Fyllighet Sötma Fruktsyra

PASSAR TILL

Fisk Aperitif

I lager

Artikelnr: ART15-20 Kategorier: , , , ,
000

Serveringstemperatur: 11-13°

Vinifiering: Druvorna skördad för hand och väljs ut med omtänksamhet. Vinstockarna är planterade 1959 och de äldsta i området. Jäst i temperaturreglerade tankar med en kort mognad på bottensats, ingen malolaktisk jäsning.

Öppnas 2020-2023

Mer information

Alkoholhalt

12,4%

Druva

Land

Passar till

,

Producent

Restsocker

2 g/l

Vintyp

Volym

75 cl

Område

PRODUCENT:
Artisan

De innovativa och nyskapande vinproducenterna i Burgenland är regionens största tillgång och ligger utan tvekan bakom den framgångsrika vinekonomin. Nytänkandet är ofta skälet till att deras viner har tagit emot så många priser och utmärkelser på senare år, även för internationella druvsorter och fylliga röda viner som består av olika druvsorter.

.

LAND / OMRÅDE:
Österrike/ Burgenland

Burgenland, Österrikes östra delstat och hem för den kända stäppsjön, Neusiedlersee, har en lång gemensam gräns med Ungern. Här råder ett kontinentalt, varmt klimat som är idealiskt för vinprodktion. Burgenland producerar några av landets mest fylliga viner med lokal karaktär där kvalitetsvin representerar ett brett spektrum – från framstående vita viner och fylliga röda viner till en imponerande samling nobla söta viner. Tack vare närheten till den stora sjön och otaliga mindre, grunda sjöar är luftfuktigheten naturligt hög runt vingårdarna, vilket är gynnsamt för bildandet av ädelröta (botrytis cineria) under hösten. Det i sin tur möjliggör produktionen av de utsökta dessertvinerna Beerenauslese och Trockenbeerenauslese.