Kundtjänst: 031-713 30 31 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Halbturn Red 2015

Halbturn Red 2015

1998kr/låda

Säljs i låda om 6 flaskor.
Ett nyansrikt vin med mycket frukt och bär!

Mörk rubinröd färg. Intensiva aromer av blåbär, svartvinbär, viol och oliv. Ett torrt vin med mycket bärighet, komplext med sammetslena tanniner.

Passar bra till nötkött, vilt, lamm och fågel

Serveringstemperatur: 15-17°

Vinifiering: Pressning följt av maloaktisk jäsning i traditionella öppna kärl där man kontinuerligt trycker ner det övre lagret manuellt. Vinet mognar sedan på franska fat, barriques, i 22 månader.

Jordmån: Grus från gammal sjöbotten,samt tschernosemic jordmån.

Lagring: 2014-2024.

KARAKTÄR
70
60
70
FyllighetSträvhetFruktsyra


PASSAR TILL

Nöt

Lamm

Vilt

Fågel


 

I lager

Artikelnr: art03-15 Kategorier: , , ,
000

PRODUCENT:
Artisan

De innovativa och nyskapande vinproducenterna i Burgenland är regionens största tillgång och ligger utan tvekan bakom den framgångsrika vinekonomin. Nytänkandet är ofta skälet till att deras viner har tagit emot så många priser och utmärkelser på senare år, även för internationella druvsorter och fylliga röda viner som består av olika druvsorter.

.

LAND / OMRÅDE:
Österrike/ Burgenland

Burgenland, Österrikes östra delstat och hem för den kända stäppsjön, Neusiedlersee, har en lång gemensam gräns med Ungern. Här råder ett kontinentalt, varmt klimat som är idealiskt för vinprodktion. Burgenland producerar några av landets mest fylliga viner med lokal karaktär där kvalitetsvin representerar ett brett spektrum – från framstående vita viner och fylliga röda viner till en imponerande samling nobla söta viner. Tack vare närheten till den stora sjön och otaliga mindre, grunda sjöar är luftfuktigheten naturligt hög runt vingårdarna, vilket är gynnsamt för bildandet av ädelröta (botrytis cineria) under hösten. Det i sin tur möjliggör produktionen av de utsökta dessertvinerna Beerenauslese och Trockenbeerenauslese.

Mer information

Alkoholhalt

13%

Druva

, ,

Land

Passar till

, , ,

Producent

Restsocker

1 g/l

Vintyp

Volym

75 cl