Kundtjänst: 031-713 30 31 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Il Momento 2016

Il Momento 2016

848kr/låda

Säljs i låda om 6 flaskor.
Ett vin för alla tillfällen.

Ett rubinrött, mustigt och medelfylligt vin med en läskande bärighet. Fruktig och blommig doft med inslag av toskanska örter och tomatkvistar. Smaken av solmogna körsbär och viol övergår i en uttrycksfull kryddighet i eftersmaken. De druvtypiska tanninerna är behagliga ochmöts upp av en god syrlighet. Ärligt och välbalanserat. Öppnas: 2019-2021

KARAKTÄR

50
60
50
 Fyllighet Strävhet Fruktsyra


PASSAR TILL

    Buffé    Gris     Fågel

Slut i lager

Artikelnr: ter12-16 Kategorier: , , ,
000

Serveringstemperatur: 16-20°

Manuell skörd i små korgar. Avstjälkning och därefter jäsning med maceration i större ståltankar utan tillsättning av jäst. Efter pressning lagras vinet 6 månader på cement innan buteljering.
Jordmån: Skifferhaltig Galestro

Lagring: Öppnas 2019-2022

Mer information

Alkoholhalt

12,5%

Druva

Klassificering

Land

Passar till

, ,

Producent

Restsocker

4,4 g/l

Vintyp

,

Volym

75 cl

Område

UPPTÄCK CHIANTI CLASSICO, TOSCANA

LAND / OMRÅDE: Italien / Chianti Classico, Toscana

Området Chianti Classico ligger i hjärtat av Toscana, ca 25 kilometer söder om Florens. Vinerna som produceras här är främst gjorda på druvan Sangiovese, ofta uppblandat med en mindre del Canaiolo eller Colorino. Chianti Classico är ett av Italiens DOCG-områden, detta innebär strikta regler för hur vinet ska tillverkas. Vad som går att förvänta sig är ett vin av högsta kvalitet och med riktig områdestypicitet.

PRODUCENT: Terreno

I hjärtat av Toscana ligger vingården Terreno, ett stenkast från byn Greve in Chianti, mitt i Chianti Classico-distriktet. Terreno producerar både rött och vitt vin, baserade på druvsorterna Sangiovese, Canaiolo Nero, Merlot, Cabernet Sauvignon,Trebbiano och Malvasia. Vissa viner är traditionella, som Chianti Classico, andra mer experimentella, som den limiterade produktionen av Pinot Nero. Totala årproduktionen ligger kring 120 000 flaskor. Terrenos ägor på 150 hektar är representativt för Toscanas växtliv bestående av vinfält, olivlundar och skogar av ek och kastanj. Arkeologiska utgrävningar på gården visar att här odlades vin och oliver redan 46 e.Kr.