Kundtjänst: 0370 - 30 78 45 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
La part des Anges Malijay 2015

La part des Anges Malijay 2015

1298kr/låda

Säljs i låda om 6 flaskor.
La Part des Anges är ett uttrycksfullt vin med en röd granatfärgad färg men en doft av röda frukter och kryddor. I munnen är det köttigt och mjukt och fruktiga anteckningar, kryddigt och med aromer av lakrits. Passar till lamm, kalvlever eller svamp.
KARAKTÄR

70
60
70
Fyllighet Strävhet Fruktsyra

  PASSAR TILL

Vin som passar till nötkött Nöt   Vilt Ost

I lager

000
Serveringstemperatur: 18°

Vinifiering: Jäsning och maceration i betongtankar i 21 dagar med frigöring och pumpning för att garantera en bra extraktion av färg och tanniner. Sedan åldras vinet i rostfria fat i 8 månader.

Jordmån: Kalksten och lera.

Lagring: Öppnas 2015-2023

Mer information

Alkoholhalt

14,5%

Druva

,

Land

Passar till

, ,

Producent

Vintyp

Volym

75 cl

Område

UPPTÄCK FRATELLI VOGADORI

PRODUCENT:
Fratelli Vogadori

De bästa vingårdarna i Valpolicella ligger på kullarna norr om Verona i Classico- och Valpantenaområdet. Classicoområdet består av tre huvuddalar varav en är Negrar. I just Negrar ligger Fratelli Vogadori med sina fält belägna på tre olika höjdnivåer.

De tre bröderna Alberto, Gaetano och Emanuele arbetar tillsammans med sin far i tredje generationen. Gården producerar förutom det välkända Amarone Classico och Recioto Classico även Valpolicella Classico och Ripasso Classico.

LAND / OMRÅDE:
Italien / Valpolicella

Valpolicellas stora viner är den torra Amarone och den söta Recioto. Viner som idag är närmast kultförklarade. Tillverkningen av vinet är mycket arbetskrävande och speciell. Druvorna (i första hand Corvina) plockas tidigt och läggs sedan ut klase för klase på mattor för att torka i ungefär 100 dagar.

Torkningsprocessen (druvorna tappar 30-40% i vikt) koncentrerar sockret, syrorna och smakerna och de resulterande vinerna blir rika, intensiva och ganska alkoholstarka. Men vilken smak!! Recioto vinet får sin sötma av att de torkade druvorna inte får jäsa fullt ut.