Kundtjänst: 0370 - 30 78 45 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Langhe Nebbiolo DOC 2017

Langhe Nebbiolo DOC 2017

1598kr/låda

Säljs i låda om 6 flaskor.
Nebbiolo från Langhe hamnar ofta i skuggan av den från Barolo. Oberättigat tycker vi!

Rubinröd färg. Doften är mycket nyanserad med inslag av körsbär, plommon, nypon, peppar och kakao. Ett otroligt välbalanserat vin med strukturerade tanniner och ordentlig fruktsyra.

Passar utmärkt ihop med vällagade rätter av nöt, vilt eller lamm. Serveras till mustiga grytor, en bättre bit kött eller till söndagssteken.

KARAKTÄR
70
70
80
FyllighetSträvhetFruktsyra


PASSAR TILL

Nöt

Lamm

Vilt

I lager

Artikelnr: rev03-17 Kategorier: , , ,
000
Serveringstemperatur: 16-18°

Vinifiering: Druvorna pressas och genomgår en fyra dagar lång maceration följt av alkoholjäsning och malolaktisk jäsning på ståltank. Vinet lagras därefter på gamla franska ekfat under 12-14 månader innan buteljering.

Jordmån: Kalkhaltig lera

Mer information

Alkoholhalt

13,5%

Druva

Klassificering

Land

Passar till

, ,

Producent

Restsocker

1 g/l

Vintyp

Volym

75 cl

Område

UPPTÄCK FRATELLI REVELLO

PRODUCENT:
Fratelli Revello

Välrenomerade Decanter Magazine har gett en av våra gårdar, Fratelli Revello från Piemonte högsta betyg för sin Barolo 2006. Faktum är att den stenhårda juryn har utsett Barolo Rocche dell Annunziata 2006 till det näst bästa Barolovinet i hela Piemonte för just 2006or. Vinet fick 18,83 av 20 poäng och en solklar 5a. Inte nog med detta, Fratelli Revello lyckades också med bedriften att få in sina fyra andra Baroloviner på toppplaceringar, där all dessa fyra fick 4or i betyg.

.

LAND / OMRÅDE:
Italien/ Piemonte

Barolo är en DOCG för vin i Piemonte i norra Italien. Vingårdarna ligger på ett litet, sluttande, höglänt område som omges av Langhebergen. För att klassa rätt skall enligt reglerna vinerna bestå till 100% av druvan Nebbiolo. Barolo- och Barbarescovinerna är kända för att vara ganska tuffa viner med mycket tannin och syra. På senare tid har en del av Baroloproducenterna lyckats tämja den krävande Nebbiolo druvan, så att vinerna från kullarna i La Morra och Barolo nu har större friskhet liksom att alla de sköna toner som Nebbiolo kan slå an har frigjorts. Barolovinerna vinner ofta på att lagras några år.