Kundtjänst: 031-713 30 31 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Le Petit Angueiroun rosé AOC 2015

Le Petit Angueiroun rosé AOC 2015

714kr/låda

Säljs i låda om 6 flaskor. 714/ låda,119kr/ flaska
Ljus, frisk, kryddig och stram, precis som en rosé från Provence bör vara

Ljust laxrosa. Doft av vit persika, torkade aprikoser och guava. Fyllig och stram, mycket aromatisk med en lång eftersmak.

Utmärkt sällskapsvin. Passar mycket bra till vad Medelhavsköket har att erbjuda.

KARAKTÄR
30
10
70
FyllighetSötmaFruktsyra


PASSAR TILL

Aperitif


Buffé

Fisk

Endast 2 kvar i lager

Artikelnr: ang01-15 Kategorier: , , ,
000
Serveringstemperatur: 10-12°C

Vinifiering: Manuell skörd följs av 18 h. maceration och varsam pressning. Fermentation såväl som lagring sker på ståltank.

Jordmån: Glimmerskiffer

Lagring: Öppnas 2016-2017

Mer information

Alkoholhalt

12,5%

Druva

,

Klassificering

Land

Passar till

, ,

Producent

Restsocker

3-4 g/l

Vintyp

Volym

75 cl

UPPTÄCK CHÂTEAU ANGUEIROUN

PRODUCENT:
Château Angueiroun

Château Angueiroun är en familjeägd vingård strax norr om Le Lavandou, Provence. För 10 år sedan flyttade Eric Dumon med sig såväl familj som vinkunskap hit från Bandol. Vinodlingarna omfattar ca 36 av gårdens hektar, här produceras rött, vitt och rosé men fokus ligger på det sistnämnda. Château Angueirouns viner serveras på många sydfranska krogar och har genom åren vunnit flertalet fina utmärkelser för sina eleganta Prestige-viner.
Angueiroun betyder på Provencalska: liten ål
Detta kommer från att förr i tiden fiskade man mycket små ål i vattendragen runt gården. Ål sökte sig upp till Lac du Trapan som ligger bredvid gården. Vägen till gården heter Chemin de L’Angueiroun och gården Château Angueiroun, därav det logiska att ha ”den lilla ålen” på etiketterna.

.

LAND / OMRÅDE:
Frankrike/ Provence

Provence är hemvisten för de främsta rosévinerna. Området som sträcker sig mellan Arles i väst och Nice i öst är känt för sina bleka, strama och eleganta viner. I Provence trängs vinodlingarna med garrigue, en låg buskvegetation bestående av lavendel, rosmarin och salvia, något som också sägs ge smak åt vinerna. Om det stämmer eller ej låter vi vara osagt, men att roséerna går fantastisk ihop med traktens fiskgrytor och örtkryddade köttbitar kan vi skriva under på.