Kundtjänst: 0370 - 30 78 45 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Le Petit Prince de Malijay 2019

Le Petit Prince de Malijay 2019

948kr 853kr/låda

Säljs i låda om 6 flaskor.
Le Petit Prince de Malijay är ett mycket varmt vin, runt och balanserat. Med en härlig doft av röda frukter och söta kryddor. Passar som en apertif till kallskuret, grillat, fyllda grönsaker samt till mjuka ostar på kex.
KARAKTÄR

70
30
40
 Fyllighet  Sötma  Fruktsyra

PASSAR TILL

apertif   Ost Nöt

Endast 1 kvar i lager

000
Alkoholhalt 13,5%

Serveringstemperatur: 16 grader

Vinifiering: Skördeuttag på 4 kg druvor per vinstock.

Lagring på ståltank i 6 månader.

Jordmån: Lera och kalksten.

Druva: 60% Syrah, 35% Grenache, 5% Carignan

Lagringstid: 5 år

Mer information

Alkoholhalt

13,5%

Land

Passar till

, , ,

Producent

Vintyp

Volym

75 cl

Område

UPPTÄCK FRATELLI VOGADORI

PRODUCENT:
Fratelli Vogadori

De bästa vingårdarna i Valpolicella ligger på kullarna norr om Verona i Classico- och Valpantenaområdet. Classicoområdet består av tre huvuddalar varav en är Negrar. I just Negrar ligger Fratelli Vogadori med sina fält belägna på tre olika höjdnivåer.

De tre bröderna Alberto, Gaetano och Emanuele arbetar tillsammans med sin far i tredje generationen. Gården producerar förutom det välkända Amarone Classico och Recioto Classico även Valpolicella Classico och Ripasso Classico.

LAND / OMRÅDE:
Italien / Valpolicella

Valpolicellas stora viner är den torra Amarone och den söta Recioto. Viner som idag är närmast kultförklarade. Tillverkningen av vinet är mycket arbetskrävande och speciell. Druvorna (i första hand Corvina) plockas tidigt och läggs sedan ut klase för klase på mattor för att torka i ungefär 100 dagar.

Torkningsprocessen (druvorna tappar 30-40% i vikt) koncentrerar sockret, syrorna och smakerna och de resulterande vinerna blir rika, intensiva och ganska alkoholstarka. Men vilken smak!! Recioto vinet får sin sötma av att de torkade druvorna inte får jäsa fullt ut.