Mitarte Blanco
1254,00kr
Säljs i låda om 6 flaskor. |
40 |
750 |
|
Fyllighet Låg till Medium |
Sötma Låg |
Fruktsyra Medel mot hög |
PASSAR TILL
Fisk/skaldjur/grillad fisk |
I lager
Serveringstemperatur: 15-17°
Vinifiering: Efter att ha passerat sorteringsbordet sker alkoholjästningen i 15 dagar. Därefter samlas vinet i en annan tank för att utföra en malolaktisk jäsning. Under det första året genomgick hyllning var tredje månad som ett tidigare steg mot att det åldrades i amerikanska ekfat, 5 till 10 år gamla. När åldringsprocessen har slutförts i fat tappas vinet och flaskorna placeras horisontellt i trälådor på 500 flaskor vardera, där det förblir minst två år.
Jordmån: Para- och tschernosemic jordlager
Lagring: 2022-2032.
Mer information
Alkoholhalt | 13,5% |
---|---|
Druva | |
Land | |
Passar till | |
Producent | |
Restsocker | 3-4 g/l |
Vintyp | |
Volym | 75 cl |
Område |
PRODUCENT:
Artisan
De innovativa och nyskapande vinproducenterna i Burgenland är regionens största tillgång och ligger utan tvekan bakom den framgångsrika vinekonomin. Nytänkandet är ofta skälet till att deras viner har tagit emot så många priser och utmärkelser på senare år, även för internationella druvsorter och fylliga röda viner som består av olika druvsorter.
.
LAND / OMRÅDE:
Österrike/ Burgenland
Burgenland, Österrikes östra delstat och hem för den kända stäppsjön, Neusiedlersee, har en lång gemensam gräns med Ungern. Här råder ett kontinentalt, varmt klimat som är idealiskt för vinprodktion. Burgenland producerar några av landets mest fylliga viner med lokal karaktär där kvalitetsvin representerar ett brett spektrum – från framstående vita viner och fylliga röda viner till en imponerande samling nobla söta viner. Tack vare närheten till den stora sjön och otaliga mindre, grunda sjöar är luftfuktigheten naturligt hög runt vingårdarna, vilket är gynnsamt för bildandet av ädelröta (botrytis cineria) under hösten. Det i sin tur möjliggör produktionen av de utsökta dessertvinerna Beerenauslese och Trockenbeerenauslese.