Kundtjänst: +4670-589 87 80 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Mitarte TATOS GARNACHA

Mitarte TATOS GARNACHA

1780,00kr

Säljs i låda om 6 flaskor.
Ett smakrikt och lagringsbart vin i från Rioja

GARNACHA 100%

Detta vin kommer från skiftet  ett skifte  som är över 60 år gammalDruvorna macereras vid låg temperatur i 2 dagar innan de jäsas. Musten jäses med skalen i stora franska ekfat i 8 dagar. Den malolaktiska jäsningen utförs med användning av ekfat med leeskontakt. Vinet lagras i 8 månader i tredje fat.
Färg: Medelintensivt körsbär.

Doft: Aromer av körsbär och röda vinbär markeras med inslag av sprit. Vita blommor med toner av vitpeppar och vaniljstång med undertoner av rockros, lena rostiga toner och aromatiska örter.
Mun: Fyllig, läcker med omslutande tanniner med bra syra och ett långt avslut där krämiga toner framträder.
Tjänstetemperatur: 1 6 0 C.
Mat: ugnsbakad fisk och kött.

.

KARAKTÄR
80
70
50
Fyllighet Strävhet Fruktsyra

PASSAR TILL

Nöt Lamm

Endast 2 kvar i lager

Artikelnr: MIT23-9 Kategorier: , , , Tagg:
000

Serveringstemperatur: 15-17°

Vinifiering: Druvorna skördas för hand under de sista fjorton dagarna i oktober. Fermentering sker med hjälp av Carbonic Maceration-tekniken i 6 dagar vid 240 C. att ha passerat sorteringsbordet sker alkoholjästningen i 15 dagar. Därefter samlas vinet i en annan tank för att utföra en malolaktisk jäsning. Under det första året genomgick hyllning var tredje månad som ett tidigare steg mot att det åldrades i amerikanska ekfat, 5 till 10 år gamla. När åldringsprocessen har slutförts i fat tappas vinet och flaskorna placeras horisontellt i trälådor på 500 flaskor vardera, där det förblir minst två år.

Jordmån: Para- och tschernosemic jordlager

Lagring: 2022-2032.

Mer information

Alkoholhalt

13,5%

Druva

Land

Passar till

, , ,

Producent

Restsocker

3-4 g/l

Vintyp

Volym

75 cl

Område

PRODUCENT:
Artisan

De innovativa och nyskapande vinproducenterna i Burgenland är regionens största tillgång och ligger utan tvekan bakom den framgångsrika vinekonomin. Nytänkandet är ofta skälet till att deras viner har tagit emot så många priser och utmärkelser på senare år, även för internationella druvsorter och fylliga röda viner som består av olika druvsorter.

.

LAND / OMRÅDE:
Österrike/ Burgenland

Burgenland, Österrikes östra delstat och hem för den kända stäppsjön, Neusiedlersee, har en lång gemensam gräns med Ungern. Här råder ett kontinentalt, varmt klimat som är idealiskt för vinprodktion. Burgenland producerar några av landets mest fylliga viner med lokal karaktär där kvalitetsvin representerar ett brett spektrum – från framstående vita viner och fylliga röda viner till en imponerande samling nobla söta viner. Tack vare närheten till den stora sjön och otaliga mindre, grunda sjöar är luftfuktigheten naturligt hög runt vingårdarna, vilket är gynnsamt för bildandet av ädelröta (botrytis cineria) under hösten. Det i sin tur möjliggör produktionen av de utsökta dessertvinerna Beerenauslese och Trockenbeerenauslese.