Kundtjänst: 0370 - 30 78 45 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Molinara Rosato Rosé 2021

Molinara Rosato Rosé 2021

1148kr 1033kr/låda

Säljs i låda om 6 flaskor.
Färskt & fruktig! Molinara är ett rosévin tillverkat av 100% Molinara druvor där jäsning gjordes med endast must utan skinn. Vinet har således en vacker rosa färg och blir inte rött. Det är ett friskt sommarvin som serveras mellan 11 och 14 grader. Lika trevligt att avnjutas på en härlig sommarkväll som en vinterkväll framför brasan i gott sällskap. Passar också väldigt bra som aperitif, med fina rätter, fisk och soppor.

 

KARAKTÄR

80
80
80
 Fyllighet  Strävhet  Fruktsyra

PASSAR TILL

Fisk

 

Apertif

 

 

I lager

Artikelnr: vog15-20 Kategorier: , , , Tagg:
000
Serveringstemperatur: 9-14°

Vinifiering: Skördeuttag 4 kg per vinstock. Samma vinificering som av Valpolicella Classico men med endast molinara. Molinaradruvor där jäsning görs på endast must utan skinn.

Jordmån: Kalkhaltig silt/lera

Lagring: Öppnas 2021-2024.

Mer information

Alkoholhalt

12%

Druva

Klassificering

Land

Passar till

, ,

Producent

Restsocker

5 g/l

Vintyp

Volym

75 cl

Område

UPPTÄCK FRATELLI VOGADORI

PRODUCENT:
Fratelli Vogadori

De bästa vingårdarna i Valpolicella ligger på kullarna norr om Verona i Classico- och Valpantenaområdet. Classicoområdet består av tre huvuddalar varav en är Negrar. I just Negrar ligger Fratelli Vogadori med sina fält belägna på tre olika höjdnivåer.

De tre bröderna Alberto, Gaetano och Emanuele arbetar tillsammans med sin far i tredje generationen. Gården producerar förutom det välkända Amarone Classico och Recioto Classico även Valpolicella Classico och Ripasso Classico.

LAND / OMRÅDE:
Italien / Valpolicella

Valpolicellas stora viner är den torra Amarone och den söta Recioto. Viner som idag är närmast kultförklarade. Tillverkningen av vinet är mycket arbetskrävande och speciell. Druvorna (i första hand Corvina) plockas tidigt och läggs sedan ut klase för klase på mattor för att torka i ungefär 100 dagar.

Torkningsprocessen (druvorna tappar 30-40% i vikt) koncentrerar sockret, syrorna och smakerna och de resulterande vinerna blir rika, intensiva och ganska alkoholstarka. Men vilken smak!! Recioto vinet får sin sötma av att de torkade druvorna inte får jäsa fullt ut.