Kundtjänst: 0370 - 30 78 45 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Nero della Spinosa IGT 2014

Nero della Spinosa IGT 2014

3248kr 2761kr/låda

Säljs i låda om 6 flaskor.
En ”supertoscanare” på 100 % Syrah, fottrampad och spontanjäst som på romartiden! Djup rubinröd färg. Ett kraftigt vin med doft av björnbär, choklad, svartpeppar och läder. Stor kropp med välbalanserade tanniner och lång eftersmak. Kombineras med fördel till alla typer av viltkött, såsom älg och hjort. Även finare delar på oxe och lamm är bra komplement till detta fylliga vin.
KARAKTÄR

90
80
80
 Fyllighet  Strävhet  Fruktsyra

PASSAR TILL

Nöt Vilt Lamm

I lager

Artikelnr: cov06-14 Kategorier: , , , , Tagg:
000
Serveringstemperatur: 16-18°

Vinifiering: Alla druvor pressas varsamt med fötterna och ingen jäst är tillsatt. Fermentationen startar sporadiskt och sker i små öppna behållare. Vinet lagras därefter 20 månader på ekfat före det buteljeras för slutmognad.

Jordmån: Skiffer- och kalkhaltigt grus och lera.

Lagring: Öppnas 2016-2024

Mer information

Alkoholhalt

13,5%

Druva

Klassificering

Land

Passar till

, ,

Producent

Restsocker

1 g/l

Vintyp

,

Volym

75 cl

Område

UPPTÄCK COLLEVERDE

PRODUCENT: Colleverde

Den Italienska vingården Colleverde härstammar från 1600-talet och ligger i närheten av staden Lucca i norra Toscana. Vingården drivs sedan 1989 av paret, Francesca Pardini och Piero Tartagni och tillhör appellationen ’Colline Lucchesi’. Det är en modern vingård med stort fokus på ekologisk odling och produktion. Områdets speciella mikroklimat samt de involverades stora passion att sköta om sina vinrankor resulterar i de de unika viner Colleverde idag framställer!

LAND / OMRÅDE: Italien / Colline Lucchesi, Toscana

Toscana är kanske Italiens i särklass mest omskrivna och även mest besökta vinregion. Området domineras av rödvinsproduktion, främst på druvan Sangiovese, ibland uppblandade med de områdestypiska Canaiolo eller Ciliegiolo. Vitvinsproduktion förekommer självfallet, då på druvorna Trebbiano, Vernaccia och Malvasia. Regionen har på senare år blivit mer öppen för förnyelse och att bryta mot de strikta DOC/DOCG-regler som förespråkar användning av vissa druvsorter. Genom att produktionen utökats till viner på Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah och Chardonnay har Toscanas spektra breddats utan att kvaliteten för den delen gått förlorad. Colline Lucchesi är ett DOC i Toscanas nordvästra delar.