Kundtjänst: 0370 - 30 78 45 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Neusiedlersee 2017

Neusiedlersee 2017

1098kr/låda

Säljs i låda om 6 flaskor.
Av Österrikes mest odlade röda druva – Zweigelt

Violröd färg. Doften är utvecklad med inslag av röda vinbär, hallon, körsbär, lite läder och peppar. Fruktigt och rund smak.

Passar bra till pastarätter, lättare kötträtter eller till pizza.

Serveringstemperatur: 16-18°

KARAKTÄR

70
60
80
Fyllighet Strävhet Fruktsyra


PASSAR TILL

Nöt

Fågel

Gris

Endast 2 kvar i lager

Artikelnr: art17-17 Kategorier: , , ,
000

Vinifiering: Druvorna handplockas och pressas försiktigt, fermenteras i öppna kar. Lagras tio månader på gamla barrique.

Serveringstemperatur: 16-18°

Lagring: Öppnas 2017-2023

Mer information

Alkoholhalt

12%

Druva

Land

Passar till

, , ,

Producent

Restsocker

1 g/l

Vintyp

Volym

75 cl

Område

PRODUCENT:
Artisan

De innovativa och nyskapande vinproducenterna i Burgenland är regionens största tillgång och ligger utan tvekan bakom den framgångsrika vinekonomin. Nytänkandet är ofta skälet till att deras viner har tagit emot så många priser och utmärkelser på senare år, även för internationella druvsorter och fylliga röda viner som består av olika druvsorter.

.

LAND / OMRÅDE:
Österrike/ Burgenland

Burgenland, Österrikes östra delstat och hem för den kända stäppsjön, Neusiedlersee, har en lång gemensam gräns med Ungern. Här råder ett kontinentalt, varmt klimat som är idealiskt för vinprodktion. Burgenland producerar några av landets mest fylliga viner med lokal karaktär där kvalitetsvin representerar ett brett spektrum – från framstående vita viner och fylliga röda viner till en imponerande samling nobla söta viner. Tack vare närheten till den stora sjön och otaliga mindre, grunda sjöar är luftfuktigheten naturligt hög runt vingårdarna, vilket är gynnsamt för bildandet av ädelröta (botrytis cineria) under hösten. Det i sin tur möjliggör produktionen av de utsökta dessertvinerna Beerenauslese och Trockenbeerenauslese.