Kundtjänst: 031-713 30 31 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Opus de Malijay 2016

Opus de Malijay 2016

1329kr/låda

Säljs i låda om 6 flaskor.
Djup granatröd färg med en doft som förknippas med mörka frukter och djupa kryddor. Smaken har en vacker struktur och är mycket välbalanserad.

Passar till rostade revben, getost, rött kött med kraftiga såser.

 

KARAKTÄR

70
30
40
 Fyllighet Sötma Fruktsyra


PASSAR TILL

Kött

Ost

 

 

I lager

000
Serveringstemperatur: 18°

Vinifiering: Skördeuttag på 4 kg druvor per vinstock.

Lagring på ståltank.

Jordmån: Röd lera och kalksten.

Druva: 50% Grenache, 50% Syrah.

Lagringstid: 5-7 år.

Mer information

Alkoholhalt

15%

Druva

,

Land

Passar till

, ,

Producent

Vintyp

Volym

75 cl

Område

UPPTÄCK FRATELLI VOGADORI

PRODUCENT:
Fratelli Vogadori

De bästa vingårdarna i Valpolicella ligger på kullarna norr om Verona i Classico- och Valpantenaområdet. Classicoområdet består av tre huvuddalar varav en är Negrar. I just Negrar ligger Fratelli Vogadori med sina fält belägna på tre olika höjdnivåer.

De tre bröderna Alberto, Gaetano och Emanuele arbetar tillsammans med sin far i tredje generationen. Gården producerar förutom det välkända Amarone Classico och Recioto Classico även Valpolicella Classico och Ripasso Classico.

LAND / OMRÅDE:
Italien / Valpolicella

Valpolicellas stora viner är den torra Amarone och den söta Recioto. Viner som idag är närmast kultförklarade. Tillverkningen av vinet är mycket arbetskrävande och speciell. Druvorna (i första hand Corvina) plockas tidigt och läggs sedan ut klase för klase på mattor för att torka i ungefär 100 dagar.

Torkningsprocessen (druvorna tappar 30-40% i vikt) koncentrerar sockret, syrorna och smakerna och de resulterande vinerna blir rika, intensiva och ganska alkoholstarka. Men vilken smak!! Recioto vinet får sin sötma av att de torkade druvorna inte får jäsa fullt ut.