Kundtjänst: 0370 - 30 78 45 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Prosecco Blandlåda Med Rosé

Prosecco Blandlåda Med Rosé

1398kr/låda

Säljs i låda om 6 flaskor.
1 st Prosecco Najma Rosé En ljus och mjuk rosa färg med doft och smak av hallon, jordgubbar och röda vinbär. Ett mycket mångsidigt vin som passar till charkbricka och frukter. Serveras bäst i 6-8°. 1 st Prosecco Najma 2017 Halmgul färg. Toner av äpple, rosor, hasselnöt och havtorn. Idealisk för lättare måltider, förrätter, fisk och skaldjur. Druvor: Glera 2 st Prosecco Brut Attraktiv ljusgul färg med ihållande bubblor. Aromen tar dig till en äng med färska örter och gräs. Vinet har en välbalanserad syra med smaker av gröna äpplen, vanilj och mandel. Druvor: Glera 2 st Prosecco Extra Dry Ljusgul färg, med bubblor som hänger kvar och läckert skum. Vinet har en frisk rund smak med toner av mogna äpplen och päron, och en doft av vårens blommor. Det är välbalanserat och har en frisk syra. Druvor: Glera
KARAKTÄR
20
40
60
Fyllighet Sötma Fruktsyra

PASSAR TILL

Aperitif Fisk Skaldjur

Slut i lager

000
Serveringstemperatur: 6-8 °C

Vinifiering: Vigna Belvedere använder sig av Charmat-metoden vid framställning av Prosecco. Först pressas druvorna innan de ska jäsa en första gång. Sedan utförs en andra jäsning i rostfria ståltankar innan buteljering.

Jordmån: Kalkhaltigt grus och lera.

Lagring: Öppnas 2020-2022.

Trustpilot

Mer information

Alkoholhalt

11,5%

Druva

Klassificering

Land

Passar till

, , ,

Producent

Restsocker

13,9g/l

Vintyp

Volym

75 cl

Område

Upptäck Friuli Venezia Giulia,  Vigna Belvedere

PRODUCENT:
Vigna Belvedere

Vingården Belvedere är mest känd för sin Prosecco som görs på druvan Glera. Den står för drygt en tredjedel av gårdens odlingar. Belvedere har på senare år förnyat sitt koncept och gjort en totalrenovering av gården. En kombination av den kunskap den äldre generationen har bidragit med och nya avancerade vingårdstekniker har lett till en mer biodynamisk förvaltning av gården.

.

LAND / OMRÅDE:
Italien/ Friuli Venezia Giulia

Området ligger i nordöstra Italien och är gränsade till både Österrike i norr och Slovenien i öster. Eftersom många av gårdarna har ett bergsläge växer druvor i sluttningar och luftströmmar mellan Adriatiska havet och Alperna skapar ett gynnsamt klimat för vinodling.

Vigna Belvedere ligger i närheten av Pordenone vilket är det område som står för den största andelen vinproduktion i området. Här produceras många olika druvor och viner, en stor andel är mousserande viner gjorda på druvor som Chardonnay, Verduza och Glera.