Kundtjänst: +4670-589 87 80 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Prosecco Extra Dry

Prosecco Extra Dry

1298,00kr

Säljs i låda om 6 flaskor.
Sprakande fräsch Prosecco, perfekt som aperitif!

Ljus halmgul färg, med bubblor som hänger kvar och läckert skum. Vinet har en frisk rund smak med toner av mogna äpplen och päron, och en doft av vårens blommor. Det är välbalanserat och har en frisk syra.

Passar till cocktails, aperitifs, fiskrätter och desserter. Serveras väl kylt 6-8 grader.

KARAKTÄR
20
30
60
Fyllighet Sötma Fruktsyra


PASSAR TILL

Aperitif

Fisk

Skaldjur

I lager

Artikelnr: VIB03 Kategorier: , , Tagg:
000
Serveringstemperatur: 6-8°C

Vinifiering: Vigna Belvedere använder sig av Charmat-metoden vid framställning av Prosecco. Först pressas druvorna innan de ska jäsa en första gång. Sedan utförs en andra jäsning i rostfria ståltankar innan buteljering.

Jordmån: Kalkhaltigt grus och lera.

Lagring: Öppnas 2017-2018

Mer information

Alkoholhalt

11,5%

Druva

Klassificering

Land

Passar till

, ,

Producent

Restsocker

13,9g/l

Vintyp

Volym

75 cl

Område

Upptäck Friuli Venezia Giulia,  Vigna Belvedere

PRODUCENT:
Vigna Belvedere


Vingården Belvedere är mest känd för sin Prosecco som görs på druvan Glera. Den står för drygt en tredjedel av gårdens odlingar. Belvedere har på senare år förnyat sitt koncept och gjort en totalrenovering av gården. En kombination av den kunskap den äldre generationen har bidragit med och nya avancerade vingårdstekniker har lett till en mer biodynamisk förvaltning av gården.

.

LAND / OMRÅDE:
Italien/ Friuli Venezia Giulia


Området ligger i nordöstra Italien och är gränsade till både Österrike i norr och Slovenien i öster. Eftersom många av gårdarna har ett bergsläge växer druvor i sluttningar och luftströmmar mellan Adriatiska havet och Alperna skapar ett gynnsamt klimat för vinodling.


Vigna Belvedere ligger i närheten av Pordenone vilket är det område som står för den största andelen vinproduktion i området. Här produceras många olika druvor och viner, en stor andel är mousserande viner gjorda på druvor som Chardonnay, Verduza och Glera..