Kundtjänst: +4670-589 87 80 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Prosecco Najma 2017

Prosecco Najma 2017

1798,00kr

Säljs i låda om 6 flaskor.
Bubblande och halmgul med dofter av hasselnöt!  Halmgul färg. Toner av äpple, rosor, hasselnöt och havtorn. Idealisk för lättare måltider, förrätter, fisk och skaldjur. Serveras väl kyld, 6-8 grader.
KARAKTÄR
20
40
60
Fyllighet Sötma Fruktsyra

PASSAR TILL

Aperitif Fisk Skaldjur

I lager

Artikelnr: VIB05-17 Kategorier: , , Tagg:
000
Serveringstemperatur: 6-8 °C

Vinifiering: Vigna Belvedere använder sig av Charmat-metoden vid framställning av Prosecco. Först pressas druvorna innan de ska jäsa en första gång. Sedan utförs en andra jäsning i rostfria ståltankar innan buteljering.

Jordmån: Kalkhaltigt grus och lera.

Lagring: Öppnas 2018-2022

Mer information

Alkoholhalt

11,5%

Druva

Klassificering

Land

Passar till

, , ,

Producent

Restsocker

5 g/l

Vintyp

Volym

75 cl

Område

Upptäck Friuli Venezia Giulia,  Vigna Belvedere

PRODUCENT:
Vigna Belvedere

Vingården Belvedere är mest känd för sin Prosecco som görs på druvan Glera. Den står för drygt en tredjedel av gårdens odlingar. Belvedere har på senare år förnyat sitt koncept och gjort en totalrenovering av gården. En kombination av den kunskap den äldre generationen har bidragit med och nya avancerade vingårdstekniker har lett till en mer biodynamisk förvaltning av gården.

.

LAND / OMRÅDE:
Italien/ Friuli Venezia Giulia

Området ligger i nordöstra Italien och är gränsade till både Österrike i norr och Slovenien i öster. Eftersom många av gårdarna har ett bergsläge växer druvor i sluttningar och luftströmmar mellan Adriatiska havet och Alperna skapar ett gynnsamt klimat för vinodling.

Vigna Belvedere ligger i närheten av Pordenone vilket är det område som står för den största andelen vinproduktion i området. Här produceras många olika druvor och viner, en stor andel är mousserande viner gjorda på druvor som Chardonnay, Verduza och Glera.