Kundtjänst: 0370 - 30 78 45 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Raffaello IGT 2018

Raffaello IGT 2018

2498kr/låda

Säljs i låda om 6 flaskor.
Torkade druvor, precis som i en Amarone, skillnaden – kortare lagring och denna på körsbärsfat. Djup, rubinröd färg. Doften är stor, med inslag av körsbär, tobak, torkade blommor och choklad. Ett vin med stor kropp och en lång, nyanserad eftersmak. Vinet bör luftas minst 1 timme på karaff. Passar utmärkt till kalv eller nöt. Ett väldigt bra alternativ till vällagrade ostar med mycket sälta.
KARAKTÄR
80
70
80
 Fyllighet Strävhet Fruktsyra

PASSAR TILL

Vin som passar till nötkött NötVin som passa till lamm Lammvilt Viltost Ost

I lager

Artikelnr: vog10-18 Kategorier: , , , Tagg:
000
Serveringstemperatur: 18-20°

Vinifiering: Skördeuttag 2 kg per vinstock, druvorna torkas under 4 månader före press. Fermentation sker under kontrollerad temperatur (24 ° C), i ståltank under 12 dagar. Vinet lagras därefter på körsbärsfat i 6-8 månader innan det buteljeras.

Jordmån: Kalkhaltig silt/lera

Lagring: Öppnas 2021-2031.

Mer information

Alkoholhalt

15%

Druva

, , , ,

Klassificering

Land

Passar till

, , ,

Producent

Restsocker

8 g/l

Vintyp

Volym

75 cl

Område

UPPTÄCK FRATELLI VOGADORI

PRODUCENT:
Fratelli Vogadori

De bästa vingårdarna i Valpolicella ligger på kullarna norr om Verona i Classico- och Valpantenaområdet. Classicoområdet består av tre huvuddalar varav en är Negrar. I just Negrar ligger Fratelli Vogadori med sina fält belägna på tre olika höjdnivåer.

De tre bröderna Alberto, Gaetano och Emanuele arbetar tillsammans med sin far i tredje generationen. Gården producerar förutom det välkända Amarone Classico och Recioto Classico även Valpolicella Classico och Ripasso Classico.

LAND / OMRÅDE:
Italien / Valpolicella

Valpolicellas stora viner är den torra Amarone och den söta Recioto. Viner som idag är närmast kultförklarade. Tillverkningen av vinet är mycket arbetskrävande och speciell. Druvorna (i första hand Corvina) plockas tidigt och läggs sedan ut klase för klase på mattor för att torka i ungefär 100 dagar.

Torkningsprocessen (druvorna tappar 30-40% i vikt) koncentrerar sockret, syrorna och smakerna och de resulterande vinerna blir rika, intensiva och ganska alkoholstarka. Men vilken smak!! Recioto vinet får sin sötma av att de torkade druvorna inte får jäsa fullt ut.