Kundtjänst: 0370 - 30 78 45 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Recioto Classico DOC 2015 37,5cl

Recioto Classico DOC 2015 37,5cl

1798kr/låda

Säljs i låda om 6 flaskor. 
Fyllig som en Amarone men söt som en Sauternes. Kryddighet, strävhet och sötma. Tät röd-lila färg. Vinet har en syltig doft av katrinplommon, russin, choklad och viss kryddighet. Smaken är fyllig och söt med en välbalanserad fruktsyra och framträdande tanniner. Ett utmärkt dessertvin till ost med mycket sälta t.ex. parmesan eller efterrätter gjorda på mörk choklad.
KARAKTÄR

90
75
90
80
 Fyllighet Strävhet SötmaFruktsyra

PASSAR TILL

ost Ost Dessert

Endast 1 kvar i lager

Artikelnr: vog02-15 Kategorier: , , ,
000
Serveringstemperatur: 16-17°

Vinifiering: Skördeuttag 2 kg per vinstock, druvorna torkas under 4 månader före press. Fermentation sker under kontrollerad temperatur (24 ° C), i ståltank under 14 dagar. Vinet lagras därefter på ekfat i 24 månader innan det buteljeras. Slutlig lagring 6 månader på flaska.

Jordmån: Kalkhaltig silt/lera

Lagring: Öppnas 2020-2023

Mer information

Alkoholhalt

13%

Druva

, , , ,

Klassificering

Land

Passar till

,

Producent

Restsocker

185 g/l

Vintyp

,

Volym

37,5 cl

Område

UPPTÄCK FRATELLI VOGADORI

PRODUCENT:
Fratelli Vogadori

De bästa vingårdarna i Valpolicella ligger på kullarna norr om Verona i Classico- och Valpantenaområdet. Classicoområdet består av tre huvuddalar varav en är Negrar. I just Negrar ligger Fratelli Vogadori med sina fält belägna på tre olika höjdnivåer.

De tre bröderna Alberto, Gaetano och Emanuele arbetar tillsammans med sin far i tredje generationen. Gården producerar förutom det välkända Amarone Classico och Recioto Classico även Valpolicella Classico och Ripasso Classico.

LAND / OMRÅDE:
Italien / Valpolicell

Valpolicellas stora viner är den torra Amarone och den söta Recioto. Viner som idag är närmast kultförklarade. Tillverkningen av vinet är mycket arbetskrävande och speciell. Druvorna (i första hand Corvina) plockas tidigt och läggs sedan ut klase för klase på mattor för att torka i ungefär 100 dagar.

Torkningsprocessen (druvorna tappar 30-40% i vikt) koncentrerar sockret, syrorna och smakerna och de resulterande vinerna blir rika, intensiva och ganska alkoholstarka. Men vilken smak!! Recioto vinet får sin sötma av att de torkade druvorna inte får jäsa fullt ut.