Kundtjänst: 0370 - 30 78 45 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Revello Blandlåda Prestige

Revello Blandlåda Prestige

1898kr/låda


Om detta vinpaket:

Här är lådan med tre olika viner ifrån producenten Fratelli Revello från Italiens Piemonte.

Vinerna från Piemonte är vanligtvis ganska friska och har ganska mycket tanniner. Vinerna i den här lådan passar mycket bra till rätter av kött och till kraftiga pastarätter

Kort om vinerna:


2st Langhe Nebbiolo DOC
Ett otroligt välbalanserat vin med strukturerade tanniner och ordentlig fruktsyra.

2st Barbera d´Alba DOC
Ett mycket fruktdrivet vin med stor kropp, välbalanserad fruktsyra och mjuka tanniner.

2st Barolo DOCG
Kraftfull och lång eftersmak med välbalanserade tanniner.

Slut i lager

000

2st Barolo

Djup rubinröd färg och en mycket komplex, nyanserad doft. Inslag av mogna plommon, örter, salvia och läder. Kraftfull och lång eftersmak med välbalanserade tanniner.

Serveras med fördel till rätter av nöt, vilt eller lamm. Med lite ålder på nacken blir de kärva tanninerna snällare och integreras med frukten i vinet. Bör luftas 1-2 timmar.

2st Langhe Nebbiolo

Rubinröd färg. Doften är mycket nyanserad med inslag av körsbär, plommon, nypon, peppar och kakao. Ett otroligt välbalanserat vin med strukturerade tanniner och ordentlig fruktsyra.

Passar utmärkt ihop med vällagade rätter av nöt, vilt eller lamm. Serveras till mustiga grytor, en bättre bit kött eller till söndagssteken.

2st Barbera d’Alba

Rubinröd färg med dragning åt lila. Stor, nyanserad doft med inslag av körsbär, blåbär, örter och viol. Ett mycket fruktdrivet vin med stor kropp, välbalanserad fruktsyra och mjuka tanniner.

Servera till pasta med strimlad biff eller svamp, eller till lättare rätter av nöt, fågel eller fläsk.

Mer information

Druva

,

Land

Passar till

, , , ,

Producent

Vintyp

,

Område

UPPTÄCK FRATELLI REVELLO

PRODUCENT:

Fratelli Revello

Vingården Fratelli Revello i La Morra, Piemonte, drivs idag av bröderna Carlo och Lorenzo Revello. Under 50-talet ägdes marken av byns församling S. Martino di La Morra medan verksamheten hyrdes ut till farfar Revello med söner. Till en början såldes druvorna av till större producenter och först 1967 gjordes den första egna produktionen. Tidigt 90-tal tog Carlo och Lorenzo över driften från sin far och farbror. Sedan dess har de arbetat hårt med att minska skördeuttag såväl som experimenterat med nya tillvägagångssätt, allt för att skapa dagens komplexa och välgjorda viner. Fratelli Revellos viner röner varje år nya framgångar i så väl Italien som internationellt.

LAND / OMRÅDE:

Italien / Piemonte

Piemonte är främst förknippat med högkvalitativa viner från Barolo och Barbaresco men är kanske nästan lika känt för sötsliskig Asti Spumante. I Piemonte finner man flera av Italiens DOC och DOCG, de flesta odlar blå druvor men i såväl Roero som Gavi produceras torra vita viner. Piemonte omringas av bergskedjor i tre väderstreck, något som bidrar till regionens varierade klimat och topografi. Detta i samspel med kalk- och mineralhaltig jord samt stor skicklighet hos vinmakarna resulterar i en region som framställer några av Italiens främsta viner.