Kundtjänst: 031-713 30 31 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Rhône Blandlåda Classique

Rhône Blandlåda Classique

1049kr/låda


Om detta vinpaket:

Här är lådan med tre olika viner ifrån producenten Domaine Palon.

Gårdens odlingar är utspridda i tre olika appellationer, alla med AOC-status. Denna låda innehåller tre olika röda viner alla från varsin appellation.

Trevliga fylliga mjuka viner med välintegrerade tanniner. Serveras till rött kött på nöt, lamm eller vilt. Gör sig med fördel även till en Coq au Vin, ost eller anka.

Kort om vinerna:


Gigondas AOC
Stor kropp och välintegrerade tanniner. Servera till rött kött på nöt, lamm eller vilt.

Vacqueyras AOC
Kryddig doft med inslag av peppar, nejlika, örter, plommon, vinbär och röda körsbär.

Côtes du Rhône AOC
Stor doft med inslag av skogshallon, körsbär, vitpeppar, plommon och svarta vinbär.

Slut i lager

000

2st Gigondas

Röd-lila färg. Intensiv doft med inslag av svartvinbär, moreller, björnbär, lakrits, svartpeppar och nejlikor. Stor kropp och välintegrerade tanniner.

Servera till rött kött på nöt, lamm eller vilt. Även ett fint komplement till anka.

2st Vacqueyras

Granatfärgat. Kryddig doft med inslag av peppar, nejlika, örter, plommon, vinbär och röda körsbär. Fylligt och lite syltigt med välintergrerade tanniner.

Servera till vilt, nöt eller lamm.

2st Côtes du Rhône

Vinet har rubinröd färg. Stor doft med inslag av skogshallon, körsbär, vitpeppar, plommon och svarta vinbär. Mjukt och fylligt med mjuka tanniner och lång eftersmak.

Ett vin som gör sig lika bra till en Coq au Vin som till ost.

Mer information

Druva

, , ,

Land

Passar till

, , , ,

Producent

Vintyp

,

Område

UPPTÄCK DOMAINE PALON

PRODUCENT:

Domaine Palonl

Redan på 30-talet odlade familjen Palon vin i Gigondas. Precis som för flertalet andra små odlare ledde efterkrigstiden till svårigheter att själva försörja sig och vinodlandet blev en kooperativ rörelse. Familjen var under många år delaktiga i denna verksamhet, så till den grad att Gigondas kooperativ under dryga 50 år leddes av först Leopold, följt av hans son Jean Palon. Idag är Sébastien Palon, fjärde generationens vinodlare, stolt ägare till den egna vingården Domain Palon. ”Den passion jag känner flyter i såväl mina ådror som i vinet jag producerar”.

LAND / OMRÅDE:

Frankrike / Rhônedalen

Rhône är ett av södra Frankrikes största vinodlingsområden med flertalet appellationer av högsta klass. Domaine Palon ligger i AOC Gigondas vid foten av Dentelles de Montmirail, en dramatiskt formad bergskedja bestående av kalksten. Gårdens odlingar är utspridda i tre olika appellationer, alla med AOC-status, och är fördelade på 7 hektar i Gigondas, 5 hektar i Vacqueyras samt 2 i Côtes du Rhône. All odling och kultivering sker med stor respekt för miljön. Vinrankorna med en respektingivande ålder om 50 år hanteras varsamt och all skörd sker förstås manuellt.