Kundtjänst: 0370 - 30 78 45 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Rita 2014

1999kr/låda

Säljs i låda om 6 flaskor. 1794kr/ låda, 299kr/flaska
En söt vit Amarone! Rita är gjord av torkade druvor, precis som en vanlig Amarone.

Denna vita söta amarone har en nyanserad smak med mycket fruktighet från bland annat äpple och banan. Ett elegant och välbalanserat vin med en mjuk syra. Ett måste för alla Amarone och Recioto älskare!

KARAKTÄR

80
80
80
 Fyllighet Sötma Fruktsyra


PASSAR TILL

Dessert

ostOst

Slut i lager

Artikelnr: vog12-14 Kategorier: , , ,
000
Serveringstemperatur: 18-20°, men fungerar även att serveras lite kyld!

Vinifiering: Druvorna torkas under 5 månader före press, vilket ger 25 liter druvsaft från 100kg druvor. Fermentation sker under kontrollerad temperatur. Vinet lagras därefter på ekfat i 6 månader innan det buteljeras.

Jordmån: Kalkhaltig silt/lera

Mer information

Alkoholhalt

15%

Druva

Land

Passar till

,

Producent

Restsocker

65 g/l

Vintyp

Volym

75 cl

Område

UPPTÄCK FRATELLI VOGADORI

PRODUCENT:
Fratelli Vogadori

De bästa vingårdarna i Valpolicella ligger på kullarna norr om Verona i Classico- och Valpantenaområdet. Classicoområdet består av tre huvuddalar varav en är Negrar. I just Negrar ligger Fratelli Vogadori med sina fält belägna på tre olika höjdnivåer.

De tre bröderna Alberto, Gaetano och Emanuele arbetar tillsammans med sin far i tredje generationen. Gården producerar förutom det välkända Amarone Classico och Recioto Classico även Valpolicella Classico och Ripasso Classico.

LAND / OMRÅDE:
Italien / Valpolicella Classico

Valpolicellas stora viner är den torra Amarone och den söta Recioto. Viner som idag är närmast kultförklarade. Tillverkningen av vinet är mycket arbetskrävande och speciell. Druvorna (i första hand Corvina) plockas tidigt och läggs sedan ut klase för klase på mattor för att torka i ungefär 100 dagar.

Torkningsprocessen (druvorna tappar 30-40% i vikt) koncentrerar sockret, syrorna och smakerna och de resulterande vinerna blir rika, intensiva och ganska alkoholstarka. Men vilken smak!! Recioto vinet får sin sötma av att de torkade druvorna inte får jäsa fullt ut.