Kundtjänst: 0370 - 30 78 45 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Rosato di Toscana IGT 2018

Rosato di Toscana IGT 2018

989kr/låda

Säljs i låda om 6 flaskor.
Rosé framställt på kungen av de toscanska druvorna – Sangiovese! Doft av röda bär och örter. Smak av mogna körsbär och fin citruston. Vinet är torrt med fin längd och bra syra. Ett utmärkt aperitifvin, även ett fint komplement till sallader och skaldjur. Serveringstemperatur: 8-10°
KARAKTÄR

50
10
70
 Fyllighet Sötma Fruktsyra

PASSAR TILL

Skaldjur Aperitif Buffé

Slut i lager

Artikelnr: ter03-18 Kategorier: , , , ,
000
Vinifiering: Druvorna genomgår en fyra timmar lång maceration följt av jäsning utan tillsatta jäststammar. Såväl jäsning som lagring sker på ståltank.

Jordmån: Skifferhaltig Galestro

Lagring: Öppnas 2018-2021.

Mer information

Alkoholhalt

13%

Druva

,

Klassificering

Land

Passar till

, ,

Producent

Vintyp

,

Volym

75 cl

Område

UPPTÄCK TERRENO

PRODUCENT:
Terreno

I hjärtat av Toscana ligger vingården Terreno, ett stenkast från byn Greve in Chianti, mitt i Chianti Classico-distriktet. Terreno producerar både rött och vitt vin, baserade på druvsorterna Sangiovese, Canaiolo Nero, Merlot, Cabernet Sauvignon,Trebbiano och Malvasia. Vissa viner är traditionella, som Chianti Classico, andra mer experimentella, som den limiterade produktionen av Pinot Nero. Totala årproduktionen ligger kring 120 000 flaskor. Terrenos ägor på 150 hektar är representativt för Toscanas växtliv bestående av vinfält, olivlundar och skogar av ek och kastanj. Arkeologiska utgrävningar på gården visar att här odlades vin och oliver redan 46 e.Kr.

LAND / OMRÅDE:
Italien / Chianti Classico, Toscana

Området Chianti Classico ligger i hjärtat av Toscana, ca 25 kilometer söder om Florens. Vinerna som produceras här är främst gjorda på druvan Sangiovese, ofta uppblandat med en mindre del Canaiolo eller Colorino. Chianti Classico är ett av Italiens DOCG-områden, detta innebär strikta regler för hur vinet ska tillverkas. Vad som går att förvänta sig är ett vin av högsta kvalitet och med riktig områdestypicitet.