Kundtjänst: 031-713 30 31 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Salice Salentino Riserva DOC 2014

Salice Salentino Riserva DOC 2014

870kr/låda

Säljs i låda om 6 flaskor. 870/ låda, 145kr/ flaska
Apuliens främsta DOC -Salice Salentino, röda viner på Negroamaro.

Rubinröd färg. Stor, kryddig doft med inslag av körsbär, plommon, svart te och rosmarin. Ett fylligt vin med välbalanserade tanniner och fruktsyra.

Serveras med fördel till vilt. Ett utmärkt vin även till nöt, lamm eller lagrade hårdostar.

Serveringstemperatur: 16-18°

Vinifiering: Skörd i slutet av september följs av 10 dagars maceration. Jäsning och malolaktisk fermentation sker vid 25 grader på ståltank följt av 6 månader på nya barrique.

Jordmån: Sandig lera

Lagring: Öppnas 2016-2022.

KARAKTÄR
70
60
70
FyllighetSträvhetFruktsyra


PASSAR TILL

Nöt

Lamm

Ost

 

I lager

Artikelnr: can04-14 Kategorier: , , ,
000

Vinifiering:

Mer information

Alkoholhalt

13%

Druva

Klassificering

Land

Passar till

, ,

Producent

Restsocker

2 g/l

Vintyp

Volym

75 cl

Område

PRODUCENT:
Cantele

Under efterkrigstiden tömdes nästan södra Italien på folk, alla sökte sig norr ut i jakten på arbete. Gianni Cantele och hans fru, Teresa Manara, däremot förälskade sig i området kring Lecce om gjorde precis tvärt om. De tog sitt pick och pack och flyttade hela familjen till området. Till en början tillverkades bulkvin som såldes till norra Italien, först 1979 producerades det första vinet under familjens namn. Idag äger familjen 50 hektar i området Salento i södra Apulien. 2004 gjorde gården en satsning för minimera inverkan från herbicider och pesticider i vingården, detta var både ur en miljösynpunkt och för att öka kvaliteten på vinerna. Idag används med andra ord bara naturliga bekämpningsmedel, inga kemikalier.

.

LAND / OMRÅDE:
Italien/ Apulien

Apulien är efter Veneto Italiens mest produktiva vinregion. I området, som ligger på landets stövelklack, produceras både röda och vita viner. Rött främst på druvorna Negroamaro och Primitivo, den förstnämnda ger något strävare viner medan Primitivo som är samma druva som Zinfandel står för mjuk och fyllig frukt.
De vita vinerna från området är fruktdrivna och torra och görs främst på Char- donnay och/eller Malvasia. Apulien är utöver sin vinproduktion känd för olivolja, regionens bördiga jordbruksmark lämpar sig utmärkt för denna odling. Med havet ständigt närvarande kretsar mycket kring fisket. Det är inte heller helt oväntat att mycket fisk och skaldjur återfinns på tallriken. I södra Apulien, i närheten av staden Lecce, ligger området Salento, det är här familjen Cantele huserar!