Kundtjänst: +4670-589 87 80 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Sauvignon Blanc Réservé 2015

Sauvignon Blanc Réservé 2015

1498,00kr

Säljs i låda om 6 flaskor.
Aromatisk och fruktig Sauvignon Blanc från Burgenland! Ljusgul nyans, mycket aromatisk med dofter av fläder, passionsfrukt och mogna persikor. Inslag av Litchi, honungsmelon, papaya, citron och lime. Fräsch smak av mineraler och en bra syra. Ett uppfriskande vin med mycket eftersmak. Prassar bra till grillad fisk och skaldjur. Serveringstemperatur: 10-13°
KARAKTÄR
70
10
30
Fyllighet Sötma Fruktsyra

PASSAR TILL

Fisk Aperitif

Endast 1 kvar i lager

Artikelnr: ART13-15 Kategorier: , , ,
000

Vinifiering: Druvorna handplockas och pressas försiktigt, fermenteras under kontrollerad temperatur i ungerska ekfat med 11 månader mognad på jästen

Serveringstemperatur: 8-10°

Lagring: Öppnas 2016-2020

Mer information

Alkoholhalt

12,4%

Druva

Land

Passar till

,

Producent

Restsocker

1,9 g/l

Vintyp

Volym

75 cl

Klassificering

Område

PRODUCENT:
Artisan

De innovativa och nyskapande vinproducenterna i Burgenland är regionens största tillgång och ligger utan tvekan bakom den framgångsrika vinekonomin. Nytänkandet är ofta skälet till att deras viner har tagit emot så många priser och utmärkelser på senare år, även för internationella druvsorter och fylliga röda viner som består av olika druvsorter.

.

LAND / OMRÅDE:
Österrike/ Burgenland

Burgenland, Österrikes östra delstat och hem för den kända stäppsjön, Neusiedlersee, har en lång gemensam gräns med Ungern. Här råder ett kontinentalt, varmt klimat som är idealiskt för vinprodktion. Burgenland producerar några av landets mest fylliga viner med lokal karaktär där kvalitetsvin representerar ett brett spektrum – från framstående vita viner och fylliga röda viner till en imponerande samling nobla söta viner. Tack vare närheten till den stora sjön och otaliga mindre, grunda sjöar är luftfuktigheten naturligt hög runt vingårdarna, vilket är gynnsamt för bildandet av ädelröta (botrytis cineria) under hösten. Det i sin tur möjliggör produktionen av de utsökta dessertvinerna Beerenauslese och Trockenbeerenauslese.