Kundtjänst: +4670-589 87 80 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Tentation rosé AOC 2018

Tentation rosé AOC 2018

1498,00kr

Säljs i låda om 6 flaskor.

Härliga toner av grapefrukt och mineral. Frestande och frisk syra. Ljust laxrosa. Stor doft med inslag av aprikos, ananas, persika och mineral. Frisk och stram rosé med lång eftersmak och vissa grapetoner. Utmärkt sällskapsvin. Passar även till grillad fisk och skaldjur.

KARAKTÄR

30
10
70
Fyllighet Sötma Fruktsyra

PASSAR TILL

Aperitif Fisk Buffé

Endast 2 kvar i lager

Artikelnr: CIB01-18 Kategorier: , , ,
000
Serveringstemperatur: 10-12°C

Vinifiering: Manuell skörd följs av 18 h. maceration och varsam pressning. Fermentation såväl som lagring sker på ekfat

Jordmån: Skiffer och kvarts.

Lagring: Öppnas 2020-2022 .

Mer information

Alkoholhalt

13%

Druva

, , ,

Klassificering

Land

Passar till

, ,

Producent

Restsocker

2-3 g/l

Vintyp

Volym

75 cl

Område

UPPTÄCK CLOS CIBONNE

PRODUCENT: Clos Cibonne

Domaine Clos Cibonne är en liten, familjeägd vingård strax utanför Le Pradet i Provence. Femton hektar av skiffer och kvarts är grunden för de 20-60 år gamla vinstockarna, de flesta av sorten Tibouren. Huvudbyggnaden uppfördes för nästan 250 år sedan medan vinproduktion endast pågått det senaste seklet, idag i regi av Brigitte och Claude Deforges. Familjen Deforges fokuserar på framställning av roséviner vilket står för 75 % av den totala produktionen .

LAND / OMRÅDE: Frankrike/ Provence

Provence är hemvisten för de främsta rosévinerna. Området som sträcker sig mellan Arles i väst och Nice i öst är känt för sina bleka, strama och eleganta viner. I Provence trängs vinodlingarna med garrigue, en låg buskvegetation bestående av lavendel, rosmarin och salvia, något som också sägs ge smak åt vinerna. Om det stämmer eller ej låter vi vara osagt, men att roséerna går fantastisk ihop med traktens fiskgrytor och örtkryddade köttbitar kan vi skriva under på.