Kundtjänst: 0370 - 30 78 45 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Tentation rouge AOC 2016

Tentation rouge AOC 2016

1498kr 1273kr/låda

Säljs i låda om 6 flaskor.
Djupt röd färg. Stor doft med inslag av cassis,mörka körsbär och björnbär. Smakrikt och välbalanserat vin. Servera till enklare kötträtter, gärna ackompanjerat av vitlök och örter.
KARAKTÄR

60
50
60
Fyllighet Strävhet Fruktsyra

PASSAR TILL

Nöt Gris Buffé Fågel

Endast 2 kvar i lager

Artikelnr: cib02-16 Kategorier: , , ,
000
Serveringstemperatur: 10-12°C

Vinifiering: Manuell skörd följs av 18 h. maceration och varsam pressning. Fermentation såväl som lagring sker på ståltank.

Jordmån: Skiffer och kvarts.

Lagring: Öppnas 2019-2023.

Mer information

Alkoholhalt

13%

Druva

, ,

Klassificering

Land

Passar till

, ,

Producent

Restsocker

2-3 g/l

Vintyp

Volym

75 cl

Område

UPPTÄCK CLOS CIBONNE

PRODUCENT: Clos Cibonne

Domaine Clos Cibonne är en liten, familjeägd vingård strax utanför Le Pradet i Provence. Femton hektar av skiffer och kvarts är grunden för de 20-60 år gamla vinstockarna, de flesta av sorten Tibouren. Huvudbyggnaden uppfördes för nästan 250 år sedan medan vinproduktion endast pågått det senaste seklet, idag i regi av Brigitte och Claude Deforges. Familjen Deforges fokuserar på framställning av roséviner vilket står för 75 % av den totala produktionen .

LAND / OMRÅDE: Frankrike/ Provence

Provence är hemvisten för de främsta rosévinerna. Området som sträcker sig mellan Arles i väst och Nice i öst är känt för sina bleka, strama och eleganta viner. I Provence trängs vinodlingarna med garrigue, en låg buskvegetation bestående av lavendel, rosmarin och salvia, något som också sägs ge smak åt vinerna. Om det stämmer eller ej låter vi vara osagt, men att roséerna går fantastisk ihop med traktens fiskgrytor och örtkryddade köttbitar kan vi skriva under på.