Kundtjänst: +4670-589 87 80 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Teresamanara Chardonnay 2016 ”Sei settembre”

Teresamanara Chardonnay 2016 ”Sei settembre”

1998,00kr

Säljs i låda om 6 flaskor.

Ekad Chardonnay i absolut toppklass med namn efter skördedatum.

Gyllengul färg. Stor robust doft med inslag av lime, grapefrukt och apelsin. Fylligt och smakrikt med toner av hasselnöt, persika och honung.Servera till rätter på ljust kött eller det mesta i fisk- och skaldjursväg.

KARAKTÄR

60
10
70
Fyllighet Sötma Fruktsyra

PASSAR TILL

Buffé Fisk Skaldjur

I lager

Artikelnr: CAN10-16 Kategorier: , , , ,
000
Serveringstemperatur: 14°

Vinifiering: En lätt press av druvorna följs av fermentation på ståltank, därefter följer lagring på franska fat i 12 månader.

Jordmån: Sandig kalk med inslag av lera.

Lagringstid: Öppnas 2018-2026.

Mer information

Alkoholhalt

12,5%

Druva

Klassificering

Land

Passar till

, ,

Producent

Restsocker

2 g/l

Vintyp

Volym

75 cl

Område

PRODUCENT: Cantele

Under efterkrigstiden tömdes nästan södra Italien på folk, alla sökte sig norr ut i jakten på arbete. Gianni Cantele och hans fru, Teresa Manara, däremot förälskade sig i området kring Lecce om gjorde precis tvärt om. De tog sitt pick och pack och flyttade hela familjen till området. Till en början tillverkades bulkvin som såldes till norra Italien, först 1979 producerades det första vinet under familjens namn. Idag äger familjen 50 hektar i området Salento i södra Apulien. 2004 gjorde gården en satsning för minimera inverkan från herbicider och pesticider i vingården, detta var både ur en miljösynpunkt och för att öka kvaliteten på vinerna. Idag används med andra ord bara naturliga bekämpningsmedel, inga kemikalier. .

LAND / OMRÅDE: Italien/ Apulien

Apulien är efter Veneto Italiens mest produktiva vinregion. I området, som ligger på landets stövelklack, produceras både röda och vita viner. Rött främst på druvorna Negroamaro och Primitivo, den förstnämnda ger något strävare viner medan Primitivo som är samma druva som Zinfandel står för mjuk och fyllig frukt. De vita vinerna från området är fruktdrivna och torra och görs främst på Char- donnay och/eller Malvasia. Apulien är utöver sin vinproduktion känd för olivolja, regionens bördiga jordbruksmark lämpar sig utmärkt för denna odling. Med havet ständigt närvarande kretsar mycket kring fisket. Det är inte heller helt oväntat att mycket fisk och skaldjur återfinns på tallriken. I södra Apulien, i närheten av staden Lecce, ligger området Salento, det är här familjen Cantele huserar!