Kundtjänst: +4670-589 87 80 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Teresamanara Negroamaro IGT Salento 2016

Teresamanara Negroamaro IGT Salento 2016

1698,00kr

Säljs i låda om 6 flaskor.
Negroamaro i sin allra finaste skrud, kraftfull, tanninrik och elegant. Intensiv, rubinröd färg. Stor doft med inslag av körsbär, mogna plommon, mineral och örter. Ett fylligt och kraftfullt vin med fin struktur och rejäla tanniner. Serveras med fördel till vilt. Ett utmärkt vin även till nöt, lamm eller lagrade hårdostar. Serveringstemperatur: 16-18° Vinifiering: Skörd i slutet av september följs av 15 dagars maceration. Jäsning och malolaktisk fermentation sker vid 26 grader på ståltank följt av 12 månader på barrique. Jordmån: Sandig lera Lagring: Öppnas 2019-2027.
KARAKTÄR

70
60
70
Fyllighet Strävhet Fruktsyra

PASSAR TILL

Nöt Lamm Ost

I lager

Artikelnr: CAN05-16 Kategorier: , , ,
000
Serveringstemperatur: 16-18°

Vinifiering: Skörd i slutet av september följs av 15 dagars maceration. Jäsning och malolaktisk fermentation sker vid 26 grader på ståltank följt av 12 månader på barrique.

Jordmån: Sandig lera

Lagring: Öppnas 2017-2025.

Mer information

Alkoholhalt

13%

Druva

Land

Passar till

, ,

Producent

Restsocker

3 g/l

Vintyp

Volym

75 cl

Område

PRODUCENT:
Cantele

Under efterkrigstiden tömdes nästan södra Italien på folk, alla sökte sig norr ut i jakten på arbete. Gianni Cantele och hans fru, Teresa Manara, däremot förälskade sig i området kring Lecce om gjorde precis tvärt om. De tog sitt pick och pack och flyttade hela familjen till området. Till en början tillverkades bulkvin som såldes till norra Italien, först 1979 producerades det första vinet under familjens namn. Idag äger familjen 50 hektar i området Salento i södra Apulien. 2004 gjorde gården en satsning för minimera inverkan från herbicider och pesticider i vingården, detta var både ur en miljösynpunkt och för att öka kvaliteten på vinerna. Idag används med andra ord bara naturliga bekämpningsmedel, inga kemikalier.

.

LAND / OMRÅDE:
Italien/ Apulien

Apulien är efter Veneto Italiens mest produktiva vinregion. I området, som ligger på landets stövelklack, produceras både röda och vita viner. Rött främst på druvorna Negroamaro och Primitivo, den förstnämnda ger något strävare viner medan Primitivo som är samma druva som Zinfandel står för mjuk och fyllig frukt.
De vita vinerna från området är fruktdrivna och torra och görs främst på Char- donnay och/eller Malvasia. Apulien är utöver sin vinproduktion känd för olivolja, regionens bördiga jordbruksmark lämpar sig utmärkt för denna odling. Med havet ständigt närvarande kretsar mycket kring fisket. Det är inte heller helt oväntat att mycket fisk och skaldjur återfinns på tallriken. I södra Apulien, i närheten av staden Lecce, ligger området Salento, det är här familjen Cantele huserar!